Egy háromgenerációs család tagjai is meghaltak az olasz felvonóbalesetben

olaszország felvonóbaleset
Az olasz rendőrség által közreadott kép rendőrökről és tűzoltókróltagjairól az észak-olaszországi Stresa települése és a Mottarone-hegy között közlekedő függővasút egyik lezuhant fülkéje mellett Verbania közelében 2021. május 23-án. A balesetben legkevesebb kilencen meghaltak.
Vágólapra másolva!
Egy házaspár, a nagyszülők és a kétéves gyerek is az áldozatok között volt. Egy másik pár az indulás előtt még sms-t küldött a felvonóból - írta meg a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Kilenc másik utas mellett

egy izraeli család öt tagja - férj, feleség, kétéves kisfiuk és a nő nagyszülei - estek áldozatul

az észak-olaszországi Stresa település és a Mottarone-hegy között működő felvonó egyik fülkéjének vasárnap esti lezuhanása miatt, jelentette az ynet.

A 30 éves Amit Biran feleségével, Tal Peleg-Birannal és két kisfiukkal Olaszországban, Fabiában élt, mert a férfi az ottani orvosi egyetemen tanult, miközben a helyi zsidó iskolában biztonsági őrként dolgozott.

A házaspár ötéves kisfia életben maradt, súlyos sérülésekkel ápolják Olaszországban. Az eddigi információk szerint az apja ölelése mentette meg a gyereket.

A feleség nagyszülei, Jichák és Barbara Kohen Izraelből néhány napja Észak-Olaszországba látogattak unokájukhoz és dédunokáikhoz, és együtt kirándultak a hegyekbe, ahol a baleset történt.

Az olasz rendőrség által közreadott kép rendőrökről és tűzoltókróltagjairól az észak-olaszországi Stresa települése és a Mottarone-hegy között közlekedő függővasút egyik lezuhant fülkéje mellett Verbania közelében 2021. május 23-án Forrás: MTI

A sajtó szerint a zsidó iskolában igen népszerű volt a csendes és segítőkész biztonsági őr, aki a tanulmányai mellett ebből a munkából tartotta el családját.

Az áldozatok között van egy másik olasz orvos is, a 40 éves Roberta Pistolato, aki az egyik olasz kórház Covid-osztályán dolgozott. A férje, a 45 éves Angelo Gasparo szintén meghalt. A nő a húgának azt írta indulás előtt sms-ben:

Az olasz hatóságok szerint a tragédiát az okozta, hogy elszakadt az a drótkötél, amelyik tulajdonképpen mozgatja a kabint. Azt egyelőre nem tudni, miért nem működött a vészfékrendszer, írja a Daily Mail. A kabin jobbra-balra lengett, miközben lefelé száguldott és nekicsapódott egy tartóoszlopnak. Az ütődéstől 20 méter magasból a hegyoldalra zuhant, majd kb. 450 métert még a talajon csúszott, mire megállt.