Megrongálódott az üveghíd a viharban, csapdába esett a turista

üveghíd Kína baleset
Vágólapra másolva!
A Kínában gombamód szaporodó üvegfenekű gyalogos függőhidak biztonságával kapcsolatban merültek fel aggályok, miután egy orkánerejű szél által megrongált függőhídon rekedt pénteken egy férfi az északkeleti Csilin tartományban, a Pijan-hegységben.
Vágólapra másolva!

A 150 kilométer/órás sebességet is elérő széllökések felkapták és elfújták a Lungcsing város melletti függőhíd több üvegpaneljét, ezért

a férfi a 100 méter magas hídon rekedt.

Végül a tűzoltóság, a rendőrség, az erdészet és az idegenforgalmi hivatal munkatársai hozták le hosszú órák elteltével. A turistát kórházba szállították, ahol pszichológusok segítenek neki feldolgozni a nagy ijedtség okozta traumát.

Az eset nyomán lezárták a pijani hegyi üdülőt, a lungcsingi hatóságok pedig elrendelték a történtek kivizsgálását és az összes környékbeli idegenforgalmi attrakció biztonsági felülvizsgálatát. Az incidens heves vitát váltott ki a kínai közösségi médiában, ahol több millióan szóltak hozzá a témához.

Szigorú előírásokkal próbálják elejét venni a baleseteknek

Az üveghidak egyre népszerűbbek Kína hegyvidéki üdülőhelyein, ahol ezzel is próbálják magukhoz csalogatni az újdonságot és kalandot kereső turistákat.

A Kínai Geológiai Múzeum 2016 végi adatai szerint akkor legalább 60 üvegpadlós függőhíd létezett vagy volt épülőfélben

Kína-szerte.

Az üvegfenekű hidak főleg a hegyvidéki tartományokban népszerűek, mint amilyen Csianghszi, Hunan vagy Jünnan. A leghíresebb ilyen attrakció a hunani Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található, ahol egy 430 méter hosszú, hat méter széles függőhíd köt össze két sziklát 300 méterrel a szurdok alja fölött.

A helyi hatóságok szigorú előírásokkal próbálják elejét venni a páratlan látványt és borzongató élményt nyújtó üveghidak esetleges baleseteinek. Az észak-kínai Hopej tartományban elfogadott

irányelvek például tiltják ilyen objektumok építését földrengésveszélyes területen,

előírják a hidak lezárását rossz időjárás vagy természeti csapás esetén, és korlátozzák a hidakra egy időben ráengedhető személyek számát.

Nem tériszonyosoknak való üvegcsodákhttps://unilife.hu/szabadon/20210102-nem-teriszonyosoknak-valo-uvegcsodak-kina-latvanyossag-uveghid.htmlKínában új üveghíd épült, mely minden korábbinál hosszabbhttps://www.travelo.hu/tavol/20200725-kina-ez-az-uj-uveghid-minden-korabbinal-hosszabb.html