Két afgán migráns meggyilkolt egy 13 éves lányt Bécsben

gyermekek elleni erőszak, szexuális erőszak, molesztálás, abúzus, pedofília Adolescence Unhygienic Portrait Teenage Girls Child Abuse Bullying Pain Teenager Fear Terrified Holding Touching Control Power Problems Sadness Grief Depression Despair Violence H
Vágólapra másolva!
A 16 és a 18 éves afgán migráns előbb bedrogozott, majd meggyilkolt egy 13 éves osztrák lányt Bécsben, akinek a holttestét megpróbálták elrejteni, de ez nem sikerült. Az elfogott migránsokat tolmácsok segítségével fogják kihallgatni, mivel nem beszélnek németül.
Vágólapra másolva!

Arról ír az osztrák Kurier című napilap, hogy szombat reggel megtalálták Bécs Donaustadt nevű negyedének az egyik parkjában egy 13 éves lány holttestét. A rendőrség szerint nem a helyszínen gyilkolták meg a lányt.

A hatóságok tanúvallomások és mobiltelefon-adatok alapján két afgán migráns fiút gyanúsítanak a gyilkossággal, az egyik 16, a másik 18 éves.

A Heute című lap cikke alapján a 18 éves migráns már ismert volt a hatóságok előtt, mivel korábban kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket követett el, és rövid ideig fogházban is volt. A fiú csak ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkezett Ausztriában, bár korábban kapott menekültstátust, de azt visszavonták a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt.

Ezt követően ki kellett volna őt toloncolni, de ez mégsem történt meg, mivel a migráns kifogást emelt ellene, így juthatott ideiglenes tartózkodási engedélyhez.

A 16 éves migráns büntetlen előéletű. Tavaly érkezett Ausztriába, de csak idén kért menekültstátust, amelynek az elbírálása jelenleg is folyamatban van.

Nem beszélnek németül, így tolmácsok segítségével kell őket kihallgatni.

A migránsok áldozatát, a 13 éves lányt felboncolták, a bonctani jegyzőkönyvet még nem állították össze, de annyi kiszivárgott, hogy kábítószert találtak a gyermek szervezetében.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/NinaMalyna/Ninamalyna

A rendőrség gyanúja alapján az történhetett, hogy

az egyik migráns lakásán bedrogozták a fiatal lányt, majd ezt követően megölték őt, a holttestét pedig egy közeli parkban próbálták elrejteni.

A hatóságok szerint a lány nagy valószínűsséggel ismerte az afgán migránsokat.

Egyelőre sem az áldozat, sem a gyanúsítottak nevét nem hozták nyilvánosságra.

A gyilkosságot kommentálta Karl Nehammer (ÖVP) osztrák belügyminiszter is. Nehammer kifejezte részvétét az áldozat családjának, hozzáfűzve, hogy neki is van két gyermeke. A belügyminiszter kiemelte, hogy Ausztria egy sokszínű ország, amelynek polgárai elkötelezettek a jogállamiság és a tolerancia mellett. Végezetül azt mondta, hogy

Németh Balázs televíziós újságíró a közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet a bécsi gyilkossággal kapcsolatban, hogy a Heute megkérdezte az olvasóit, hogy „mennyire érzik magukat biztonságban Bécsben?"

A kedd hajnali állás szerint 64 százalék válaszolta azt, hogy "inkább nem". Mindössze 13 százalék tartja biztonságosnak az osztrák fővárost.