Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Olaszország felében már teljesen feloldották a korlátozásokat

Olaszország, koronavírus, oltás
A student receives a COVID-19 vaccine in Rieti, Italy, on 1 June 2021. During the opening of the vaccination campaign reserved for high school seniors in the Lazio Region from 1 June to 3 June, there was a large turnout at the Ex Bosi Vaccination Centre in Rieti, run by the local health authority and the Lazio Region. (Photo by Riccardo Fabi/NurPhoto) (Photo by Riccardo Fabi / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A húsz olaszországi tartományból tizenkettőben csak a maszk kötelező viselete és a biztonsági távolság betartása maradt érvényben a koronavírus-járvány miatti intézkedésekből hétfőtől, ami több mint negyvenmillió olaszt érint.
Vágólapra másolva!

Az október végétől bevezetett szigorú óvintézkedéseket további öt tartományban, Lombardiában, Lazióban, Piemontéban, Pugliában és Emilia Romagnában törölték el, valamint Trento térségében.

Így tizenkettőre emelkedett az úgynevezett fehér zónába tartozó régiók száma.

Korábban már Liguria, Veneto, Abruzzo, Umbria, Friuli-Venezia Giulia, Molise és Szardínia is feloldotta a korlátozásokat.

Turisták a Colosseumnál Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Ronchini/NurPhoto/Andrea Ronchini, Ronchini

A többi tartomány továbbra is valamivel kockázatosabb, sárga színű térségnek számít, de a számítások szerint június 21-től az egész országban feloldhatják az intézkedéseket.

A fehér övezetekben egyedül a maszkviselet és a biztonsági távolság betartása marad érvényben.

Ez azt jelenti, hogy eltörlik az esti kijárási tilalmat, a szabadtéri vendéglátóhelyen egyedül a vendégek közötti távolságot kell biztosítani, zárt térben egy asztalnál hatan foglalhatnak helyet.

Egy diákot oltanak be Olszországban Forrás: NurPhoto via AFP/Riccardo Fabi/NurPhoto/Riccardo Fabi

Fehér övezetbe került át több mint negyvenmillió olasz.

A korlátozásokat feloldó tartományok között van a két legnépesebb, a tízmilliós Lombardia és a majdnem hatmilliós Lazio is.

Az egészségügyi hatóságok korábbi bejelentései szerint a maszk használatát legalább augusztusig fent akarják tartani. A korlátozások oldása ellenére a külföldről Olaszországba érkező európai uniós állampolgárok számára, átoltottságtól függetlenül, továbbra is kötelezőnek számít a belépés előtti 48 órában végzett molekuláris vagy antigén gyorsteszt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről