Egy konzervatív konferencia békés résztvevőire támadtak rá radikális baloldali aktivisták Denverben – videók

Vágólapra másolva!
A hagyományos nyugati konzervatív denveri konferenciára különböző radikális baloldali csoportosulásuk „rászervezték" a BLM-Antifa találkozót, amelynek résztvevői kiegészülve az erőszakos fellépéseikről hírhedt helyi kommunistákkal, rátámadtak a békés konzervatívokra. Végül a rendőrség megakadályozta, hogy komoly sérülésekkel járó összecsapás alakuljon ki a két tábor között. A konferencia több résztvevője neves újságíró volt, így ők élőben tudósíthattak a radikális baloldali erőszakról. A kommunisták győzelemként értékelték a békés konzervatívok megtámadását, és már újabb akciókra készülnek, például LMBTQ és BLM témákban.
Vágólapra másolva!

A denveri Coloradói Keresztény Egyetem (Colorado Christian University-CCU) Centenárium Intézete idén is megrendezte a hagyományos nyugati konzervatív (Western Conservative Summit) találkozót, amelyre pénteken és szombaton került sor. A konferencián több neves konzervatív újságíró, kommentátor és republikánus politikus vett részt – írja a Washington Examiner nevű jobboldali hírportál.

„Egész véletlenül" különböző radikális baloldali szervezetek is a konzervatív konferencia idejére időzítették a találkozójukat, amelynek a neve: Western BLM-Antifa Summit.

A Black Lives Matter (BLM)-mozgalom és az Antifa coloradói tagszervezetei mellett megjelent egy különösen erőszakos csoport, a denveri kommunisták, akik legutóbb azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy Joe Biden elnök januári beiktatása ellen tiltakozva be akartak törni a coloradói Capitoliumba, miután ez nem sikerült, rátámadtak a törvényhozás épületét védő rendőrökre, és amerikai zászlót égettek a helyszínen. Erről az Origo itt számolt be.

Pénteken, a Denver belvárosában lévő egyetemi campus előtt már

a konferencia közben megjelentek a félelemkeltés céljából többnyire feketébe öltözött, radikális baloldali aktivisták, természetesen vörös zászlókkal a kezükben,

és helyenként ötágú csillagokat, meg sarlót és kalapácsot festettek, ezek az Egyesült Államokban ugyanis nem minősülnek tiltott önkényuralmi jelképeknek, így csupán rongálásért lehet őket felelősségre vonni.

A rendezvény után távozó résztvevőkre azonnal rátámadtak az épület előtt firkáló BLM-, Antifa- és kommunista aktivisták.

Közben trágár módon szidalmazták a konzervatívokat és a Magyarországon is jól ismert, „náci, fasiszta" szitokszavakkal illették őket. Egyes szélsőségesek dehumanizáló módon „férgeknek" minősítették a konzervatívokat.

A távozó vendégek között volt több neves konzervatív újságíró is, Elijah Schaffer, a The Blaze TV munkatársa, Andy Ngo, a Post Millennial felelős szerkesztője, illetve Tiana Lowe és Emily Brooks, a Washington Examiner kommentátorai, akik dokumentálták a történteket.

Amikor az egyik résztvevő megpróbálta lefilmezni a történeket, az egyik radikális baloldali aktivista kiütötte a telefont a kezéből.

Végül

a kiérkező rendőrök védték meg a békés konzervatívokat a BLM-, Antifa- és kommunista csoportoktól.

A radikális baloldaliak a közösségi médiában győzelemként értékelték a konzervatívok megtámadását, és már újabb akciókra készülnek, például LMBTQ és BLM témákban.

A helyi kommunistáknak van mondanivalójuk a marxizmus és a queer gender identitás (ami újabban, baloldali körökben a legfelkapottabb genderőrület) kapcsolatáról is.

Nemrég a denveri BLM körül amiatt lett botrány, hogy az egyik vezetőjükről kiderült: 61 kiskorút zaklatott szexuálisan, többeket közülük pedig meg is erőszakolt. Erről itt írtunk.