Megijedt egy amerikai bíróság az LMBTQ-terrortól: ezentúl férfiak is versenyezhetnek a nők között

cross county runners
Annak ellenére kell a transznemű férfit a női terepfutók közé visszaengedni, hogy azok rendszeresen jobban teljesítenek a biológiai nő futóknál.
Vágólapra másolva!
Nemrég a nyugat-virginiai törvényhozás mindkét kamarája megszavazta azt a törvényt, amelynek értelmében a középiskolás és főiskolás transznemű férfiak nem vehetnek részt a női sportversenyeken. Az állami törvényt csütörtökön felfüggesztette egy bíró, ennek értelmében engedélyezni kell a biológiai férfiak részvételét a női sportokban, ha ők úgy érzik, hogy nők – írta a The Daily Wire. Márpedig az egyetemi ösztöndíj reményében egyre többen fogják így érezni.
Vágólapra másolva!

A transznemű férfiak számára engedélyezni kell, hogy a női sportcsapatokban versenyezhessenek Forrás: Paul Stillman / Adrian Royle

Csütörtökön az Egyesült Államokban egy jogvita kapcsán a bíró egy olyan végzést bocsátott ki ,amely arról rendelkezik, hogy a jogvitában érintett középiskolás, Becky Pepper-Jackson és a többi transznemű számára biztosítani kell, hogy ugyanolyan feltételek mellett vehessenek részt a női csapatsportokban, mint lány osztálytársaik. A bírói döntés így lehetővé teszi ismét az államban élő transzneműek (biológiai férfiak) számára, hogy azok női sportokban mérettessék meg magukat.

Nyugat-Virginia állam egyike annak a maroknyi tagállamnak, amely olyan törvényt hozott, amely megtiltja azt, hogy biológiai férfiak (transznemű nők) versenyezhessenek a női atlétikai versenyeken. Így a törvény értelmében minden versenyző csak a nemének megfelelő csapatban versenyezhet. A tiltást elsősorban azért kezdeményezték a törvényhozók, mert egyre többször fordult elő, hogy biológiai férfiak biológiai nőket győztek le olyan sportversenyeken, amelyek csak nők számára voltak meghirdetve.

A törvényhozás által elfogadott jogszabályt májusban megtámadta a transznemű sportoló, és egy pert indított az ismert American Civil Liberties Union (ACLU) és Lambda nevű LMBTQ-szervezet segítségével. Pepper-Jackson panasza szerint több éve nőként él, és már korábban is versenyzett női sportcsapatokban.

Győzedelmeskedett az LMBTQ-propaganda Forrás: shutterstock.com

Nyugat-Virginia déli körzetének a kerületi bíróságán a liberális Bill Clinton által kinevezett Joseph Goodwin nevű bíró helyt adott a férfi kifogásainak az előzetes végzésében, így Jackson újra versenyezhet női csapatokban. A bíró döntésének következményeként Nyugat-Virginia államnak fel kell függesztenie a törvény alkalmazását.

Az ítéletben a bíró elfogult, liberális véleményt fogalmazott meg. Szerinte az állam ilyen jellegű kérdésekben nem korlátozhat valamely csoport hátrányára. A liberális bíró érvelése szerint a normalitást előíró törvény hatásosságára nincs semmilyen bizonyíték, a törvény nem old meg szerinte semmilyen problémát.

LGBTQ-jogvédők kitörő örömmel fogadták a döntést. A mostani előzetes végzés alapot teremthet arra, hogy a többi olyan republikánus államot is bepereljék, ahol nem engedélyezik azt, hogy transznemű férfiak női sportokban versenyezhessenek.

Ez pedig drámai következményekkel járhat. Az Egyesült Államokban ugyanis a szegényebb nők számára az egyetlen esély az egyetemi felvételre a sportösztöndíj. Ezt ezek után elvehetik előlük a transznemű nők - vagyis a született férfiak.