Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Második napja lángokban áll Szardínia szigete - videó

tűz, Szardinia
A picture taken and released on July 25, 2021 by the Italian Firefighters "Vigili del Fuoco" shows fire crews near the sits of a fire burning actively around the town of Oristano, on Sardinia island. - Firefighting aircraft from France and Greece arrived in Italy on July 25, 2021 following an appeal for help in taming fires raging across parts of Sardinia that have forced hundreds of people from their homes. (Photo by Handout / Vigili del Fuoco / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / VIGILI DEL FUOCO - ITALIAN FIRE FIGHTERS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Megfékezhetetlenül törnek előre a lángok az olaszországi Szardínia szigetén. Nemcsak az erdő, de házak, mezőgazdasági területek és állatok is elpusztultak a tűzben - számolt be róla a Tények.
Vágólapra másolva!

Több mint 7500 tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat a fullasztó füstben, de még nem sikerült megállítani a lángokat Szardínia szigetén. Két napja tombol a tűzvész, eddig közel 20 ezer hektárnyi terület perzselődött fel. Helikopterek is részt vesznek az oltásban.

Eddig több mint 1500 ember kellett kimenekíteni, sokaknak a házuk és az állataik is odavesztek.

A száraz, forró időjárás miatt ráadásul újabb tűzvészektől tartanak. Az olasz kormány a szomszédos országok segítségét kérte.

Katalóniában is hasonló a helyzet a rendkívüli meleg miatt: két napja tombol tűzvész az országban. A helyiek félnek, mert nem tudnak védekezni a lángok ellen, és csak nézik, ahogy mindenük elpusztul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről