Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Lettországban oltási kötelezettséget írnak elő bizonyos foglalkozási csoportok számára

Bukarest, 2021. június 2. Bianca Ioana 14 éves román lány megkapja az új koronavírus elleni oltásának első adagját Valeriu Gheorghita katonaorvostól, az oltási kampány koordinátorától a gyermekek oltóközpontjában, a bukaresti Gyermekek Világa Parkban 2021. június 2-án. Romániában ezen a napon kezdődött meg a 12 évesnél nagyobb gyermekek oltása a koronavírus ellen. MTI/EPA/Robert Ghement
Vágólapra másolva!
Oltási kötelezettséget írnak elő Lettországban az egészségügyben és az oktatásban dolgozók számára - jelentette be szerdán a rigai kormány.
Vágólapra másolva!

Októbertől az egészségügyi, szociális és oktatási intézményekben dolgozóknak már oltási igazolvánnyal kell rendelkezniük. A munkáltatók október elsejétől elbocsáthatják a nem beoltott munkavállalókat.

Az erre vonatkozó törvénymódosítást szerdán hagyta jóvá a lett kormány, de erről még a balti állam parlamentjének is szavaznia kell.

A csaknem kétmillió lakosú Lettországban az oltási kampány csak lassan halad előre. A lakosság mintegy harmada kapta meg valamelyik, koronavírus elleni védőoltásnak legalább az első adagját.
Krisjanis Karins miniszterelnök arról beszélt szerdán, hogy kormánya az oltakozási kedvet serkentő intézkedéseket is fontolgat.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

A balti államban a járvány kitörése óta több mint 138 ezer fertőzöttet azonosítottak, akik közül 2540-en hunytak el a kórban. Az új fertőzések 54 százalékát már a koronavírus jóval fertőzőbb, delta variánsa teszi ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről