Az LMBTQ-lobbiról érdeklődött az aggódó amerikai anya, ezért megbüntették és beperelték

jogász jogtudomány jog képzési területek ponthatár pontszámítás ponthatárok 2021 felvételi 2021
Az aggódó szülőt azért büntette meg és perelte be a tanári szakszervet, mert közérdekű információt szeretett volna megtudni.
Vágólapra másolva!
Egy Rhode Islandon élő anyuka ellen indított pert az Egyesült Államok legnagyobb tanári szakszervezete, a több mint két és fél millió emberért felelős National Education Assosiation (NEA), mindössze amiatt, mert az anyuka nyilvántartási kérelmet kért arról, hogy mit tanítanak az óvodában 5 éves kislányának - írja a Danube Institute.
Vágólapra másolva!

Az anyukának, Nicole Solasnak segítséget kellett kérnie egy konzervatív agytröszttől, a Goldwater Institute-tól, hogy lehessen bármi esélye a dollármilliárdos szakszervezettel szemben – számol be az esetről a Daily Wire.

Az aggódó szülőt azért büntette meg és perelte be a tanári szakszervet, mert közérdekű információt szeretett volna megtudni Forrás: Origo

Nicole Solas áprilisban írta meg az óvoda igazgatójának az NEA által sérelmezett e-mailt, melyben

mindössze arra kérdezett rá, hogy az óvodai tanterv politikailag elfogult-e, és tartalmazza-e az úgynevezett Critical Race Theory és a genderlobbi célkitűzéseinek oktatását.

Az iskola még válaszra sem méltatta az érdeklődő anyukát, hanem jogi úton fenyegette meg, és kiküldött neki egy 74 ezer dolláros csekket, melyet a Goldwater Institute állt Solasnak.

Ha ez nem lett volna elég, ahogy említettük, az NEA pert indított Solas ellen, mely miatt jogi harcot kell vívnia az anyukának, mindössze amiatt, mert megkérdezte gyermekének pontos tantervét.

Ez azonban nem az első alkalom volt, mikor az NEA bemutatta, hogy a politikai célkitűzéseit fontosabbnak tartja, mint a gyerekek minőségi oktatását. 2019-ben a vezetőség leszavazta azt a javaslatot, amely megerősítette és ismét fő prioritássá tette volna az amerikai iskolákban az oktatás színvonalának emelését.

Az anyukáért harcoló Goldwater Institute beszámolt róla, hogy Solas a túlerő ellenére nem adta fel a harcát, és más szülőket is arra buzdít, hogy merjenek érdeklődni arról, mit tanítanak a gyerekeiknek. Solas esete bemutatta, hogy valóban minden oka megvan a szülőknek arra, hogy aggódjanak, ha az NEA ennyire titokban szeretné tartani, milyen tanterv alapján tanítják az oktatási intézményekben a gyerekeket. Az intézet azonban egyelőre nem látja, hogyan tervezi az NEA megnyerni a pert, hiszen a Rhode Island-i törvények nem engedik, hogy azért büntessenek valakit, mert nyilvános információkat akart megszerezni.