Elege lett egy virginiai tankerületnek az LMBTQ-propagandából: nem engedik, hogy fiúk használhassák a lánymosdókat

V4NA LMBTQ-lobbi
(illusztráció)
Vágólapra másolva!
Virginia egyik tankerülete elutasította az állam demokrata vezetésű Oktatási Minisztériuma és törvényhozó testülete által az iskolákra ráerőszakolt LMBTQ-ideológiát, amely lehetővé teszi, hogy valamennyi transznemű és "nem bináris" diák a választott nemének megfelelő mosdót használhassa.
Vágólapra másolva!

A Fox News cikke szerint a tankerület vezetését számos felháborodott szülő kereste meg, így végül úgy döntöttek, hogy

nem engednek a demokrata vezetésű Virginia állam LMBTQ-ideológiai nyomásának, és nem teszik lehetővé, hogy a magukat transzgendernek és nem binárisnak mondó diákok a választott nemüknek megfelelő mosdót használhassák.

Magyarán:

a tankerülethez tartozó iskolákban mindenki a születési, biológiai nemének megfelelő mellékhelyiséget használhatja a jövőben is.

A tankerület vezetője, Victoria Proffitt egyértelműsítette, hogy

Az államban az Oktatási Minisztérium tette lehetővé, hogy valamennyi közoktatási intézményben a diákok a választott nemüknek megfelelő mosdót használhassák, illetve, hogy a választott identitásuk szerint léphessenek be fiú- vagy lánysportcsapatokba.

A téma kapcsán az egyik anya arról beszélt, hogy

A tankerület egyik tagja, Patricia King viszont sérelmezte kollégái többségi döntését a mosdóhasználattal összefüggésben. Véleménye szerint a kollégái „cserbenhagyták" a transzgender és nem bináris diákokat.

Nem csupán az Oktatási Minisztérium, hanem Virginia állam törvényhozása is erőlteti a transzgender ideológia térnyerését.

Tavaly megszavaztak egy olyan törvényt, amely kötelezi a közoktatási intézményeket, hogy a diákok a választott nemük szerint használhassák a mellékhelyiségeket, illetve a szerint csatlakozhassanak sportcsapatokhoz.

Virginia demokrata kormányzója, Ralph Northam külön kiemelte, hogy elvárja a törvény alkalmazását az állami oktatási intézményekben, és fontosnak tartja, hogy tiszteletre méltóan bánjanak a transzgender diákokkal.

A demokrata politikus szerint „a törvény befogadóbb és barátságosabb hellyé teszi Virginiát".

A helyi konzervatívok mindezzel nem értenek egyet, ők tiltakoznak az LMBTQ-propaganda nyomása ellen.