Ez az ártatlannak tűnő nő a gyerekeit és háziállatait is elhanyagolta, kutyája tetemét pedig a mélyhűtőbe rejtette

Vágólapra másolva!
A háromgyerekes, skót Kirsty McNeil ellen állatkínzás miatt emeltek vádat, és 5 évre eltiltották attól, hogy háziállatokat tartson. A 40 éves asszony borzalmas körülmények között tartotta háziállatait, a lakásban szanaszét volt szóródva a szemét és az ürülék. Kutyáit pedig úgy elhanyagolta, hogy az egyik elpusztult, ezután a fagyasztóban tárolta a holttestét, majd a kertben ásta el.
Vágólapra másolva!

A nőnek három kutyája is volt, de

egyikkel sem foglalkozott rendesen, még a sétáltatásról és az etetésről is megfeledkezett. A lakásban borzalmas állapotok voltak, szanaszét volt szóródva a szemét és az ürülék.

Az egyik kutyája, Cooper végül belepusztult az elhanyagolásba, de már előtte is nagyon rossz állapotban volt. A körmei teljesen visszahajlottak, szőre pedig olyan matt volt, hogy azt sem tudták megállapítani róla, hogy milyen fajta. Amikor az állat elpusztult,

McNeil a fagyasztóba rejtette a holttestét, majd a ház udvarán temette el.

Rajta kívül

még két kutyája volt, egy Benji nevű keverék, és egy Max nevű yorkshire terrier, melyeket szintén elhanyagolt,

és rendszeresen verte őket.

Az asszony livingsoni otthonában

egyértelmű bizonyítékok voltak arra, hogy az állatok kétségbeesetten próbáltak menekülni: a megrágott és összekarmolt ajtókeret is erre utal.

McNeil ezenkívül

gyerekeit, és idős, gondjaira bízott édesanyját is elhanyagolta, megfelelő mennyiségű és minőségű ételt, sem ruhát nem tudott számukra biztosítani.

A nő ráadásul a bíróság előtt sem jelent meg, amikor vádat emeltek ellene állatkínzás miatt.

Miral Jaber ügyész elmondta, a helyi állatvédelmi szervezetet egy idegen értesítette 2019. november 24-én, aki elmondta, hogy

McNeil két macskája hozzá járt át eledelért, miután az asszony nem gondoskodott róluk.

Glenn Fraser ügyvéd elmondta, ez volt élete egyik legnehezebb esete, és

kegyetlennek nevezte a vádakat, amelyeket felhoztak védence ellen. Hozzátette, 2019-ben McNeil két hónapon keresztül súlyos depresszióval küzdött,

ami miatt teljesen megszűnt számára a világ, ugyanis korábban bántalmazó kapcsolatban élt. Sőt, még azt is hozzátette, hogy a lelkiismeretfurdalás okozta stressz akadályozta a felépülését:

- mondta el az ügyvéd.

Ám Susan Craig rendőr szerint ez nem tekinthető mentségnek arra, amit tett:

- mondta a rendőr.