Több száz áldozata van az áradásoknak Kínában

Kína, Henan tartomány, áradás, árvíz
(FILES) This file photo taken on July 21, 2021 shows cars sitting in floodwaters after heavy rains hit the city of Zhengzhou in China's central Henan province. - The death toll from floods in central China rose to 302, officials said on August 2, 2021, after torrential downpours dumped a year's rain on a city in just three days last month. (Photo by STR / AFP) / China OUT
Vágólapra másolva!
A kutató-mentő csapatok még mindig eltűnteket keresnek a közép-kínai Honan tartományban, ahol a súlyos áradásokban eddig több mint háromszáz ember halt meg. A legnagyobb kárt a tartomány székhelyén, Csengcsouban okozta a rekordmennyiségű eső: az utcák szinte folyókká változtak, és a metrót is elöntötte a víz.
Vágólapra másolva!

A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint Honanban hétfő délig 302 ember halt meg a tartományban július közepén zajló áradások miatt. A mentőcsapatok még mindig mintegy ötven eltűntet keresnek.

Az áradások a legtöbb áldozatot a tartomány székhelyén,

Csengcsouban követelték, ahol 292 áldozatot és 47 eltűntet tartanak számon.

Csengcsouban július 20-án rekordmennyiségű eső esett, folyókká változtatva az utcákat, és elárasztva a város egyik metróvonalát.

Már több mint 300 áldozata van az áradásoknak Kínában Forrás: AFP/Str

A helyi hatóságok múlt pénteki közlése szerint az áradások Honanban közel 14 millió embert érintettek közvetlenül. A tartományban összesen csaknem

másfél millió ember kényszerült elhagyni otthonát,

18 ezer ház omlott össze és több mint 46 ezer rongálódott meg.

Az áradások mintegy 527 ezer hektárnyi mezőgazdasági területet tettek tönkre, a közvetlen gazdasági kárt pedig 90,9 milliárd jüanra (14 milliárd dollárra) becsülik.