Már nem lángol a Vancouver-sziget közelében kigyulladt teherhajó

tűz, teherhajó, konténerhajó, Vancouver-sziget
Vágólapra másolva!
Sűrű füstoszloppal csaptak fel a lángok a Vancouver-sziget közelében egy bajba jutott teherhajóról, amelyen még szombaton gyulladt ki néhány konténer. A legénység tizenhat tagját evakuálták, öten viszont a fedélzeten maradtak, hogy segítsenek az oltásban. A parti őrség arra kérte a hajósokat, valamint a pilótákat, hogy ne közelítsék meg a konténerhajót.
Vágólapra másolva!

Az MV Zim Kingston nevű hajóról szombaton evakuálták a legénység tizenhat tagját, míg öten a fedélzeten maradtak a tűz oltására. A hajó Vancouver-sziget déli partjaitól több kilométerre horgonyzott le.

A sziget lakói nincsenek veszélyben,

akadálytalan a kereskedelmi hajók áthaladása a vancouveri és a seattle-i kikötőkbe - közölték a tisztviselők.

JJ Brickett, a kanadai parti őrség parancsnoka elmondta, a tűz magától kialudt. A vontatóhajók vizet permeteztek a tűz környékére, hogy megakadályozzák annak terjedését. "A szomszédos konténereken nem látunk perzselést vagy elszenesedést, ez nagyon jó jel" - mondta Brickett. A tűz parázslik, ahogy az várható volt, és

mindkét oldalon folytatják a felhevült tárgyak hűtését.

A parti őrség minden hajót arra utasított, hogy legalább két tengeri mérföldes távolságban maradjon távol a helyszíntől, a közlekedési minisztérium pedig minden repülőgépet, beleértve a drónokat is, arra kötelezett, hogy ne repüljenek két tengeri mérföldön belüli távolságra a hajóhoz.

Korábban a Danaos Shipping Co, a konténerhajót kezelő cég közleményben közölte, hogy az esetnek nincsenek sérültjei. A tüzet "úgy tűnik, sikerült megfékezni", és egy mentő- és tűzoltó egységet is hívtak segítségül, hogy biztosítsák a hajó legénységének biztonságos visszatérését.


A térségben vihar tombol, a hajó a horgonyát leeresztve vészeli át a heves időjárást,

de a vontatóhajók készenlétben állnak és figyelik, ha a hajó esetleg megmozdulna - mondta Brickett.
A kanadai parti őrség közölte, hogy amerikai partnerükkel együttműködve

40, a hajóról a vízbe esett konténer nyomára bukkantak.

Ezek akkor kerültek a vízbe, amikor a teherhajóra lecsapott a heves vihar.

A parti őrség folyamatosan nyomon követi ezeket a konténereket, amelyeket a hajó tulajdonosai által felbérelt mentőcégnek kell visszaszereznie. Jelenleg úgy tűnik, hogy egyik sem sodródik a part felé - tette hozzá Brickett.