Marine Le Pen és Éric Zemmour jobboldali államfőjelöltek lefejezésével fenyegetőzött egy marokkói migráns

Éric Zemmour, Marine Le Pen
Vágólapra másolva!
Már eltávolították a TikTokról azt a gyűlöletkeltő felvételt, amely a múlt hét második felében futótűzként terjedt a francia közösségi médiában. A videón egy marokkói migráns férfi egy algériaihoz szólva arról beszélt, hogy: „Allah nevében a muszlim testvéreivel összefogva egy nap levágja Marine Le Pen és Éric Zemmour fejét". A migráns szerint ugyanis ez a leghatékonyabb módja annak, hogy megakadályozzák a két jobboldali jelölt, Le Pen és/vagy Zemmour államfői aspirációit.
Vágólapra másolva!

A marokkói bevándorló egy algériai „hittestvéréhez" szólt a videóban.

– köszöntötte a marokkói az algériai férfit, majd azt fejtegette, hogy a franciák 132 éven keresztül tartották elnyomás alatt Algériát, ahol algériaiakat gyilkoltak, nőket erőszakoltak meg, ahol patakokban folyt a vér, s most a franciák mégis felhatalmazva érzik magukat arra, hogy megmondják nekik, hogyan éljenekírja a Le Figaro.

– zárta monológját a marokkói migráns.

Éric Zemmour Forrás: AFP/saget 1/Joel Saget

A videó a lefejezett francia történelemtanár, Samuel Paty kivégzésének egyéves évfordulója előtt néhány nappal jelent meg.

Az „alkotója" már ismert volt a francia hatóságok előtt, korábban a Covid-igazolványok bevezetése miatt ígérte meg, hogy „vér fog folyni" Franciaországban, amelyet szerinte „a Sátán vezérel".

A gyűlöletkeltő felvételt később eltávolították a TikTokról.

Le Pen és Zemmour pedig a felvétel készítőjének a megbüntetését sürgetik. Mindkét politikus rendszeresen szokott kapni halálos fenyegetéseket.

Marine Le Pen Forrás: AFP/Thomas Samson

Le Pen a legutóbbi esettel kapcsolatosan azt nyilatkozta: