Marine Le Pen mentesítené az adófizetés alól a francia fiatalokat

French far-right leader (FN) Marine Le Pen arrives at the Elysee Palace in Paris, on January 9, 2015 in Paris to meet with French President, after a deadly attack that occurred on January 7 by armed gunmen on the Paris offices of French satirical weekly n
French far-right leader (FN) Marine Le Pen arrives at the Elysee Palace in Paris, on January 9, 2015 in Paris to meet with French President, after a deadly attack that occurred on January 7 by armed gunmen on the Paris offices of French satirical weekly newspaper Charlie Hebdo. The FN has said it would be a scandal if her party is not welcome at a national demonstration of mourning on on January 11, 2015 in memory of the victims of the Charlie Hebdo shooting. AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
Vágólapra másolva!
Jordan Bardella, a Nemzeti Tömörülés (RN) párt alelnöke a francia BFMTV vasárnapi adásában beszélt Marine Le Pen köztársasági elnökválasztási programjának egyik fontos eleméről. Le Pen úgy segítené a 30 évnél fiatalabb franciák egzisztenciájának megerősítését és vállalkozásának beindítását, hogy mentesítené őket az adófizetési kötelezettségük alól - írja a Le Figaro.
Vágólapra másolva!

Le Pen - amennyiben jövő áprilisban megnyeri a választásokat -, úgy segítené a 30 évnél fiatalabb franciák egzisztenciájának a megerősítését és vállalkozásának beindítását, hogy mentesítené őket az adófizetési kötelezettségük alól.

Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés (RN) pártelnöke, jobboldali elnökaspiráns. Forrás: AFP/Patrick Kovarik

A mentesség egyaránt vonatkozna az alkalmazotti státuszban dolgozók személyi jövedelemadójára és a vállalkozást újonnan létrehozó fiatal felnőttek vállalati adójára. Ez utóbbi kedvezményt azonban csak öt éven keresztül vehetnék igénybe, amíg a vállalkozásuk stabilan felépül.

Az intézkedés évente két milliárd eurót vonna el a francia állam kasszájából.

Le Pen azért döntött mégis a támogatás bevezetése mellett – győzelme esetén –, mert

évente 160 ezer képzett és a jövőjét építeni vágyó fiatal francia hagyja el a hazáját azért, mert nem talál megfelelő munkát és jövedelmet hazai területen.

Az adómentességgel a köztársasági elnökjelölt az aktív fiatal generációt szeretné Franciaországban tartani és támogatni, fogalmazott Bardella pártalelnök.

A motivált munkaerő megtartása mellett a meghirdetett intézkedéssel Le Pen a 30 év alatti szavazókat is újra maga mellett aktivizálná, és a Nemzeti Tömörülést a fiatal generációk pártjává is tenné.