Soros támogatásával zaklattak egy női szenátort az USA-ban, a mosdóba is követték

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
Soros György támogatásával zaklattak egy női szenátort az Egyesült Államokban, és a mosdóba is követték a szélsőliberális aktivisták – írja a Tűzfalcsoport. Miután bejelentette, hogy nem támogatja Joe Biden 3 és fél trillió dolláros szociálpolitikai csomagját, Kyrsten Sinemát egyre több atrocitás érte.
Vágólapra másolva!

A Tűzfalcsoport összefoglalója szerint a személyét ért támadások keretében a Living United for Change in Arizona, röviden LUCHA (spanyol jelentése harc, küzdelem) aktivistái a mosdóba is követték a szenátort, hogy ott is folytassák a Biden melletti agitálást.

A LUCHA 2019-ben 1,5 millió dollárt kapott Soros Nyílt Társadalom Alapítványától

- derül ki a Nyílt Társadalom által nyújtott támogatások adatbázisából. Biden nem állt ki párttársa mellett:

- mondta újságíróknak az elnök.

Nyomás alá helyezték

Míg a szenátornő korábban a demokraták között kedvelt, progresszív politikusnak számított, az utóbbi időben számtalan támadás érte amiatt, hogy nem támogatja Joe Biden 3 és fél trillió dolláros szociálpolitikai csomagját. A politikusnőre komoly nyomást helyeznek, de a nyomásgyakorlás október első hétvégéjén szintet lépett.

Sinema alma materében, az Arizonai Állami Egyetemen tanít szociális munka témában. Itt kezdték el vegzálni és még a mosdóba is követni a Living United for Change in Arizona, röviden LUCHA (spanyol jelentése harc, küzdelem) aktivistái, követelve tőle, hogy szavazza meg Biden csomagját és azt, hogy adjanak állampolgárságot az illegális bevándorlóknak is.

A zaklatás nem maradt abba a hétvégén, ugyanis a szervezet tagjai a pheonixi repülőtéren, és leszállása után Washingtonban a Reagan Nemzeti Reptéren is ott várták, folytatva a követelőzést.

A szenátor a Twitteren reagált az eseményekre, azokat nem tartja törvényes tüntetésnek, mivel az aktivistáknak nem volt jogosultságuk belépni és az egyetem területén tartózkodni, lefilmezni a diákjait és vele együtt a mosdóba követni őket.

Sinema vegzálása nem ért véget azzal, hogy mindenhova követték. Az egyik baloldali késő esti szórakoztató műsorban, a Saturday Night Live-ban is kifigurázták.

Emellett számos cikk jelent meg róla, ezzel is megpróbálnak rá nyomást gyakorolni, hogy változtassa meg véleményét. A tinédzsereknek (!) szóló Teen Vogue még azt is kétségbe vonta egy írásban, hogy számít-e Sinema magánélethez való joga, ha ilyen fontos kérdésekről van szó. Az MSNBC újságírója szerint éppen ideje volt, hogy még a mosdóba is utána menjenek. A CNN egyik riportere, Ana Navarro pedig egyenesen azt mondta, hogy meg is érdemelte a zaklatást.

Sorosék állnak a háttérben

A LUCHA nevű szervezet honlapja szerint társadalmi, rassz alapú és gazdasági változásokért küzdenek, és elkötelezettek a befogadás, egyenlőség és az emberi méltóság értékei mellett. Programjaik között szerepel a Liberation Academy, vagyis Felszabadítás Akadémia, mely leírásuk szerint egy politikai oktatási program, ami a rendszerszintű elnyomás megértésére fókuszál, és célja a fennálló „elnyomó" rendszer lebontása. Magyarul egy anarchista, felforgató kurzust tartanak hatszor kétórás tanfolyamukon - írja a Tűzfalcsoport.

Hogyan ívelt fel Sinema pályája?

Kyrsten Sinema az amerikai Demokrata Párt ünnepelt politikusa volt 2018-ban: 1988 óta először sikerült demokratának nyernie a választókerületében, a hagyományosan inkább konzervatív és republikánus Arizonában, így szenátor lett. A napokban viszont arról érkeztek hírek, hogy megvetett lett pártja és annak választói körében, mert nem ért egyet mindenben Joe Biden elnökkel. Kyrsten Sinema az Arizonai Állami Egyetemen (Arizona State University, ASU) végzett jogászként, politikai karrierjét megelőzően jogi pályán tevékenykedett és szociális munkásként dolgozott. Az Arizonai Zöld Pártban kezdte meg közéleti tevékenységét, ahol népszerűségét progresszív nézeteinek köszönhette, így

az LMBT-jogok támogatásának (ő maga biszexuális) és a terrorizmus elleni küzdelem ellenzésének (mindössze pár évvel az USA-t ért legnagyobb terrortámadás után).

2004-ben nyargalt át a Demokrata Pártba, ahol fényes karrier várt rá: 2005-2011 között az arizonai törvényhozás képviselője volt, 2011-2012 között az arizonai szenátus tagja, majd 2013-2019 Arizona állam 9. számú kongresszusi körzetét képviselhette Washingtonban a Képviselőházban. Ezt követte az ünnepelt 2018-as győzelme, amikor az állam szenátora lett, mandátuma 2019-től 2025-ig tart (hacsak addig meg nem buktatják) – írja a Tűzfalcsoport. Nézeteit tekintve elemzések szerint a demokraták között centristának tekinthető,

Donald Trump elnöksége alatt 25 százalékban együtt szavazott a republikánusokkal, ami az amerikai történelem során a második legmagasabb arány.