A Harry Potter-könyvek írónője szerint a biológiailag férfi erőszaktevők nem nők, az LMBTQ-propaganda botrányt csinált belőle

J.K. Rowling
Vágólapra másolva!
A skót rendőrség engedélyezte a nemi erőszakkal gyanúsított férfiak számára, hogy nőként azonosítsák magukat, s így nőként legyenek dokumentálva a rendőrségen. A gyanúsított nemi identitása ugyanis az indoklás szerint egyedül a saját bevallásán nyugszik, nem kell jogilag nemet váltania ahhoz, hogy női erőszaktevőként dokumentálva legyenek – így férfi nemi szervvel rendelkező erőszaktevők is lehetnek 'nők'. A Harry Potter-könyvek írónője, J. K. Rowling a döntést ellenző Twitter-bejegyzést tett közzé, ami nemzetközi visszhangot váltott ki, és próbálják elszigetelni az agresszív LMBTQ-mozgalommal szembeszálló írónőt - írja a Danube Institute.
Vágólapra másolva!

J. K. Rowling Orwell híres újbeszéljét idézte posztjában, felhívva a figyelmet, arra, hogy a nyelv és az általunk használt szavaknak adott jelentés (pl. mit jelent az, hogy 'nő'?) befolyásolja azt, hogy hogyan gondolkodunk.

J.K. Rowling, a Harry Potter-sorozat írója Fotó / AFP

Orwell 1984 című könyvében az újbeszél egy mesterséges nyelv, ami a könyv totalitárius diktatúrájának a hivatalos nyelve. Az újbeszél az angol nyelv leegyszerűsített és cenzúrázott változata, amit azzal a céllal hozott létre az elnyomó rendszer, hogy az úgynevezett 'gondolatbűnöket' megszüntesse, és ezáltal ellehetetlenítse a szabad gondolkodást, önkifejezést és a rendszerellenes politikai párbeszédet.

A nyelvnek az az alapelgondolása, hogy amit nem lehet szavakban kifejezni (és mivel a nyelv nagyon kicsi szókinccsel rendelkezik, szinte semmilyen bonyolult gondolatot nem lehet rajta szavakba önteni), arról gondolkodni sem lehet, így csupán a nyelv szókincsének a kontrollálásával a diktatúra befolyásolni tudja az emberek önkifejezését. A könyvben az Igazságügyi Minisztérium hírhedtté vált mottója az újbeszél lényegét foglalja magába:

A háború béke. A szabadság rabszolgaság. A tudatlanság erő.

J. K. Rowling az orwelli Igazságügyi Minisztérium jelszavát idézte posztjában, majd hozzátette:

(Az írónő bejegyzése a fenti mondat miatt verte ki a biztosítékot a radikális aktivistáknál, ugyanis az orwelli kontextusban értelmezve az írónő pontosan az ellenkezőjére gondolt, így tehát a pénisszel rendelkező személy, aki megerőszakolt, egy férfi, ezzel is ellentmondva a radikális, képtelenséget állító LMBTQ-propagandának.)

A posztot LGBTQ+-aktivisták transzfóbnak nevezték. A kommentekben azzal támadták meg az írónőt, hogy „a legtöbb szexuális támadást férfiak követik el, akik nem tartják magukat semmi másnak, csak férfinak. Esetleg megfontolhatnád a nyilvános profilod használatát inkább ennek leküzdésére?" – írja a New York Post.

Az agresszív LMBTQ-mozgalom ellen felszólaló írónőt most megpróbálják elszigetelni a kijelentései miatt (illusztráció) Forrás: shutterstock.com

J. K. Rowling már nyáron is bajba került a transzneműekről alkotott nézetei miatt. Akkor egy cikket osztott meg a Twitterén, aminek az volt a címe:

Erre az írónő úgy vágott vissza, hogy

J. K. Rowlingot kritikusai „transzkirekesztő radikális feministának" nevezték el.

A posztjai által kiváltott visszhang sok negatív következményekkel járt az írónő számára. J. K. Rowlingot az HBO a Harry Potter-filmek 20 éves évfordulójára szervezett ünnepségre nem hívta meg. Hivatalos magyarázat nem érkezett, hogy miért hagyták le a VIP-listáról az írónőt, de sokak szerint a Twitter-kommentjei miatt döntött úgy az HBO, hogy Rowling nem eléggé PC ahhoz, hogy jelen legyen.

Januárban az HBO Magyarországon is műsorra tűzi a Visszatérés Roxfortba című műsort, amiben a nyolc Harry Potter-film színészei és alkotói ünneplik meg a Harry Potter és a bölcsek köve 20. évfordulóját. A műsorban szerepel a mozifilmes sorozat három fő szereplője, Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson, Chris Columbus rendező és többek között Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes és Gary Oldman színészek is.

A véleménye miatt transzfóbnak titulált írónő, J. K. Rowling, aki az egész Harry Potter-sorozat szerzője, azonban emiatt nem fog szerepelni az új műsorban.

Hivatalos indoklás nincs arról, hogy miért nem lesz róla friss felvétel (archív anyagokban feltűnhet, de nem forgattak vele az új műsor kapcsán), de valószínűleg az LMBTQ-lobbi nyomására nem merték a könyvek íróját megszólaltatni. Ezen felül a Legendás állatok (Fantastic Beasts) legújabb előzeteséből is eltüntették az írónőre tett utalásokat.

A 'J. K. Rowling' név helyett az új előzetesben inkább csak a 'Warner Bros' jelenik meg, hiszen a stúdió nem akarja többé felvállalni a film alapötletét adó írót transzfóbnak ítélt nézetei miatt.

A The Practising Midwife szülészeti magazin a júniusi címlapján hirdeti, hogy a transz férfiak is képesek szülni, ami képtelenség (illusztráció) Forrás: The Practising Midwife/Lauren Rebbeck

A 'hivatalos' orgánumok felháborodása ellenére J. K. Rowling rengeteg támogatást is kap a rajongóitól. Az írónő azt mondta, hogy sok levelet kapott magánemberektől az üggyel és felszólalásaival kapcsolatban, s ezeknek a leveleknek 90%-a egyöntetűen pozitív volt.

Ez mutatja, hogy mennyire elszakadt a nyugati elit a valóságtól. Míg az átlagemberek tartanak attól, hogy

mi lesz, ha beengedünk férfi nemi szervvel rendelkező egyéneket a női mosdókba, a női börtönökbe, és megengedjük a rendőrségnek, hogy nőként kezelje a nőket bántó erőszaktevőket, addig az elit – mind ezektől védve – csak a PC-beszédmódra fókuszál.

A való világ kemény problémáival való szembenézés helyett Hollywood elitje csak az együttérzés látszatának fenntartásában érdekelt. Ahelyett, hogy valóban segíteni akarnák a bajba került nőket, az elkövető pártját fogják.

Hosszú távon pedig ez még több problémához, és még több megsérült nőhöz vezethet – csak gondoljunk bele, mi lesz, ha férfi nemi szervvel rendelkező nemi erőszaktevőket (akik 'nőként' identifikálják magukat) női börtönökbe zárnak – tényleg olyan naiv Hollywood, hogy azt hiszi, ez jó ötlet?