Elképesztő dolog derült ki a gyönyörű modell gyilkosáról

Vágólapra másolva!
Továbbra is gyászolják rokonai azt a fiatal, csinos worcesteri modellt, akinek a gyilkosságáról két hete írtunk először. Christina barátai kedves szavakkal emlékeztek meg a modellről, legjobb barátnője pedig gyűjtést szervezett Christina árván maradt lánya kilencedik születésnapja alkalmából. A nő megölésével vádolt 24 éves férfiról azóta kiderült, hogy egy nyolcéves gyereket is megpróbált megölni, ezért most gyilkossági kísérlet miatt is felelnie kellett.
Vágólapra másolva!

Eddig igen keveset lehetett tudni Christina Rowe feltételezett gyilkosáról, ám a 24 éves férfiról azóta kiderült, hogy szintén Worcesterben élt, anyjával egy háztartásban. Zenészként keresett pénzt, egy bandában gitározott.

Február 10-én megvádolták a 28 éves Christina Rowe megölésével, miután a modell holttestét a Severn folyóban találták meg. Byrne-t ekkor őrizetbe vették, hogy biztosítsák jelenlétét a 16-án megtartott tárgyaláson. Időközben az is kiderült róla, hogy egy nyolcéves kislányt is megpróbált meggyilkolni.

A férfi higgadt, érzelemmentes arccal, ülte végig a tárgyalást. A bíróság előtt

csak a személyes adatait erősítette meg, ezt leszámítva meg sem szólalt, vallomást sem tett.

Derek French bíró elutasította az óvadék lehetőségét, ugyanis ha a férfi szabadlábra kerül, fennállhat nála a szökés, rejtőzködés, és a tanúk befolyásolásának veszélye - írja a TheSun.

A nyolcéves kislányt, akit a férfi szintén megpróbált megölni, a bíróság személyiségvédelmi okokból nem nevezte meg.

Egyik barátja, George Devereux Christina Rowe-t rendkívül

szeretetreméltó, gondoskodó, és különleges emberként jellemezte.

Devereux elmondta, hogy Christina a Fülöp-szigetekről költözött az Egyesült Királyságba három évvel ezelőtt.

„Fogta magát, és letelepedett ebben a furcsa kis városban, távol a barátaitól. Mindig olyan titokzatos volt.

Sokkal inkább hasonlított valamiféle természeti erőhöz, mint emberhez. Nem lehetett őt irányítani, a saját ritmusát követte. Ám emellett rendkívül szeretetreméltó, jószívű ember volt, szeretett másokról gondoskodni"

- mondta el a férfi.

Devereux munka közben ismerte meg Christinát, ő volt a fotós a nő egyik modellkedésénél.

Elárulta, hogy a nő takarítási munkákat is vállalt, hogy kiegészítse pénzét, többek között a House of Fraser nevű áruházban, de a járvány miatt egy ideje nem volt erre lehetősége - írja a Birminghammail.

Christina Rowe Forrás: modelmanagement.com

Azonban nem Devereux az egyetlen barátja, aki szívén viseli a tragikus körülmények között meghalt fiatal nő és családja sorsát.

Rowe egyik barátnője, Sophie Pufh gyűjtést szervezett az interneten Christina lányának kilencedik születésnapja alkalmából.

A jólelkű nőnek az volt a célja, hogy minél szebbé és különlegesebbé tegye a kislány számára ezt a napot a történtek ellenére is - írja a Worcesternews.

A gyűjtéshez végül több ezer ember csatlakozott.

Christina Rowe testvére, Steve Hy ezekkel a szavakkal fejezte ki köszönetét:

Ahogyan korábban megírtuk,

a 28 éves Christina Rowe holtteste szerdán került elő a Servern folyóból Worcesterben. A lépcsőházban, ahol a nő lakott, mindent elborított a vér, ezért valószínűleg a lakásban végzett vele a gyilkos,

majd hogy a bizonyítékot megsemmisítse, a folyóba dobta a holttestet. A rendőrök egy 24 éves férfit gyanúsítottak a megölésével, akit őrizetbe vettek és letartóztattak.