Hatalmas tűz volt egy román kőolaj-feldolgozóban, két munkás összeégett - videó

Vágólapra másolva!
Életveszélyes az állapota annak a két munkásnak, akik megégtek a Prahova megyei Inotestiben lévő kőolaj-feldolgozó üzemben hétfő este kiütött tűzben. A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szerint a tüzet valószínűleg egy nem megfelelően használt hegesztőgép okozta - számoltak be a MASZOL erdélyi hírportálon.
Vágólapra másolva!

Hétfő este hatalmas tűz ütött ki a Prahova megyei Colceag községhez tartozó Inotesti faluban lévő kőolaj-feldolgozó üzem egyik csarnokában.

Egy 53 éves és egy 59 éves férfi súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, miközben a tűzoltásnál segédkeztek.

A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szerint valószínűleg egy nem megfelelően használt hegesztőgép miatt keletkezett a tűz. A lángok mintegy 700 négyzetméteres területre terjedtek ki, a tűzoltóknak csak kétórás megfeszített munka után sikerült eloltaniuk a tüzet.

A lángra kapott csarnok mellett három darab, egyenként 20 tonnás kőolajtartály is volt, amelyeket a tűzoltók folyamatosan hűtöttek a bevetés ideje alatt

- számolt be az Agerpres.

- nyilatkozta Violeta Tanase, a Ploiesti-i Megyei Kórház szóvivője.

A román egészségügyi minisztérium kedd délelőtt arról tájékoztatott, hogy

az egyik pácienst a belgiumi Asztrid Királyné Katonai Kórházba szállítják, a másik esetében pedig még várják a választ a Bécsi Általános Kórháztól.