Kolumbiában több mint hatvanezren meghaltak a koronavírus miatt

koronavírus, Kolumbia
Medellín, 2021. február 25. Apácák várják, hogy beoltsák őket a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó vakcinájával egy medellíni öregek otthonában 2021. február 24-én. Kolumbiában az egészségügyben dolgozók után az időseket oltják be. MTI/EPA-EFE/Luis Eduardo Noriega A.
Vágólapra másolva!
Hatvanezer fölé emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma Kolumbiában, szinte napra pontosan egy évvel az után, hogy regisztrálták az első fertőzöttet az országban - közölte szerdán az egészségügyi minisztérium.
Vágólapra másolva!

A tárca közleménye szerint a vírus okozta Covid-19 betegség halálos áldozatainak a száma 60 082-re emelkedett,

a fertőzéses esetek száma pedig 2,3 millióhoz közelít.

Az ötvenmillió lakosú Kolumbiában január 21-én lépte át a halottak száma az ötvenezret. A járvány második hulláma túljutott a kritikus szakaszán, több hete csökken a halottak és a fertőzéses esetek száma.

Ivan Duque államfő kormánya február 17-én indította el az országos oltási kampányt.
A fertőzések számát illetően a latin-amerikai országok között Kolumbia a második Brazília után, a halottak számában pedig Brazília és Mexikó is megelőzi.

Apácák várják, hogy beoltsák őket a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó vakcinájával egy medellíni öregek otthonában 2021. február 24-én Forrás: MTI/EPA-EFE/Luis Eduardo Noriega A.