Illegális utcabálokat tartottak Marseille-ben több ezer résztvevővel

demonstration health virus Horizontal
People in costumes enjoy an unauthorised carnival on Canebiere Street, in Marseille, southern France, on March 21, 2021. - Around 6500 people paraded on March 21, 2021 during the carnival in the districts between La Plaine and La Canebiere, flaunting the the latest rules imposed by the French government's to limit the spread of the Covid-19 pandemic. (Photo by Christophe SIMON / AFP)
Vágólapra másolva!
6500 fős tömeg ünnepelt vasárnap Marseille utcáin, a résztvevők jelmezbe öltözve – de maszk nélkül – ünnepeltek zenével és tánccal a szokásos marseille-i karneválon.
Vágólapra másolva!

Egy 26 éves fiatal elmondta, hogy nem akarta kihagyni a Marseille egyik kerületének nevét ünneplő karnevált, amit évről évre megrendeznek, de tavaly a koronavírus-járvány miatt már egyszer elmaradt. A fiatalember a közismert futballista, Zinédine Zidane jelmezébe bújva mulatott, körülötte egy napraforgó és egy gorilla táncolt.

A tömegrendezvényt a szervezők nem jelentették be a város rendőrségén – hiszen a járvány miatt az ünnep megrendezésére nem kaptak volna engedélyt – ezért az illegális bulit a rendőrség kora este feloszlatta, és hét embert őrizetbe vett.