Egy 12 éves kislányt rabolt el a nagyváradi Szálka parkból egy 66 éves férfi hétfőn délután. A gyereket a kezénél fogva rángatta el, majd egy közeli utcában lévő házában próbálta megerőszakolni a férfi. A kislánynak sikerült elszöknie, a nyugdíjast pedig letartóztatták- számolt be a Maszol erdélyi hírportál.

 A gyerek Nagyvárad egyik zöldövezetében, a Szálka parkban játszott, amikor megkörnyékezte őt a férfi. Előbb csak meg akarta győzni, hogy menjen vele, de mivel ez nem sikerült, megragadta a kislány karját és magával rángatta a közeli utcában lévő házába - írta a Bihoreanul hetilap ügyészségi forrásokra hivatkozva.

Mint írták, aztán a lakásában a férfi megpróbálta megcsókolni a kislányt, és az intim testrészein simogatta. 

A gyereknek azonban sikerült kiszabadulnia a 66 éves férfi karjai közül és kiszaladt az udvarra, ahol az elkövető attól tartva, hogy kiabálni kezd, hagyta elmenekülni. Miután a kislány hazarohant, elmondta a szüleinek a történteket, akik azonnal értesítették a rendőrséget.

A szexuális zaklatót szerdán fogták el és vették őrizetbe, majd harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték. Emberrablás és kiskorú ellen elkövetett szexuális zaklatás vádjával indítottak ellene eljárást.