Az állam republikánus kormányzója Ron DeSantis kedden új állami programokat hirdetett ki a diákok számára. A programok többek között állampolgári ismereteket, hazafias nevelést és elsősegély képzést foglal magában - számolt be erről a Fox News.

Miután a tanulók befejezik a középiskolát, sokan egyetemre fognak menni meg, sokan más dolgokat fognak csinálni...bármit is csinálsz, ezek az állampolgári ismeretek relevánsak lesznek, hiszen polgárok lesztek." - mondta DeSantis a Fort Myers-i sajtótájékoztatóján.

A középiskolássokkal szemben elvárás lesz az, hogy a kommunizmus és a totalitárius ideológiák gonoszságairól tanuljanak az új program keretében.

Ron DeSantis republikánus kormányzó egy sor új oktatást célzó törvényt és programot hirdetett ki 2021 június 22.-én.Forrás: AFP/Saul Loeb

DeSantis bírálta az egyetemi kampuszokon tapasztalható „elnyomó intellektuális közeget". Kiemelte a kormányzó, hogy az előző generációk különböző és változatos nézetekkel találkozhattak az iskolákban, most meg az iskolai közeget a nyilvános megszégyenítések és a csoportos gondolkodás jellemzi.

Egy másik törvény értelmében az egyetemeknek évente felül kell vizsgálniuk az intellektuális szabadságot és a gondolatok sokféleségét a kampuszaikon. Kiemelte a kormányzó, hogy sok esetben a csoportos véleményektől eltérő álláspontokat elnyomják vagy nem is beszélnek róla.

Hangsúlyozta, hogy erőteljesen érvényesíteni akarják az amerikai alkotmányban lefektetett szólásszabadságot az oktatásban.