Vegyi anyag tartalmú folyadékkal öntötte le egy diáktársát egy hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen szerdán.

November 10-én az egyik tanórán egy vélhetően zavart állapotú hallgató különösebb előzmény nélkül egyik diáktársát feltehetően vegyi anyag tartalmú folyadékkal öntötte le - írja szerda esti közleményében a Budapesti Corvinus Egyetem.

A Budapesti Corvinus Egyetem főbejárataFotó: Csudai Sándor - Origo

Az Egyetem azonnal értesítette az illetékes hatóságot, a kiérkező rendőrök elvezették a bántalmazó diákot, csoporttársát pedig szakszerű orvosi vizsgálatra kísérték. Mint írják, az ügyben jelenleg is zajlik a rendőrségi vizsgálat, amelyhez a Corvinus Egyetem minden támogatást megad a hatóságoknak. Ezzel párhuzamosan pedig az Egyetem a szükséges belső eljárást elindítja.

Az incidens után a Corvinus biztonsági szolgálata alaposan átvizsgálta a tantermet, ahol az eset történt, illetve az épület mellékhelyiségeit, de ennek során semmi oda nem illő, gyanús tárgyat, eszközt nem találtak.

Ismételten felhívjuk hallgatóink figyelmét a Corvinus Hallgatói Támogatás képzett pszichológusainak tanácsadó szolgáltatására. Bárki, aki úgy érzi nehéz élethelyzetben van, mentális támogatásra szorul, kérjük forduljon hozzájuk bizalommal segítségért! – írták.