Szijjártó Péter: A migrációt meg kell állítani, az országokat támogatni kell határvédelmi törekvéseikben

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. november 25. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az EY (Ernst & Young) beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. november 25-én. A multinacionális könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalat globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten, ahova 2024 végéig ötszáz munkavállaló felvételét tervezik. Ezzel összefüggésben a cég képzési programot hajt végre 767 millió forint értékben, amelyet az állam 384 millió forinttal támogat. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A magyar kormány álláspontja egyértelmű: a migrációt meg kell állítani, az országokat támogatni kell határvédelmi törekvéseikben. "Lengyel és balti barátaink mellett állunk" - írta csütörtökön a Facebookon a külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter úgy vélekedett: nehéz helyzetbe került az Európai Unió, korábban ugyanis még soha nem fordult elő, hogy egyszerre három irányból állt volna migrációs nyomás alatt a kontinens.
A tárcavezető elmondta, hogy

migrációs nyomást helyezni egy másik országra, vagy hibrid fegyverként használni migránsokat, elfogadhatatlan.

Ugyanakkor fenn kell tartani a kommunikációs csatornákat, anélkül biztosan nem lesz megoldás.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

- közölte a magyar diplomácia vezetője.
A politikus emlékeztetett, Magyarország 2015-ben megtapasztalta a tömeges illegális migráció jelentette kihívásokat.

- hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter. A tárcavezető kitért arra is, hogya z afganisztáni kivonulást követő biztonsági kockázatok újabb, minden eddiginél súlyosabb migrációs hullámok kirobbanásával fenyegetnek.

- tette hozzá a politikus, aki ugyanakkor szembetűnőnek nevezte egyes országok és Brüsszel "elképesztő képmutatását".

- fogalmazott Szijjártó Péter.