Drágakövekkel teli ládát talált egy hegymászó a Mont Blanc-on

indiai újságok megtalálás francia Alpok
Thimotee Mottin, manager of the cafe-restaurant Cabane du Cerro near the Bossons glacier, poses on July 9, 2020, at his cafe near Chamonix in the French Alps, with copies of Indian newspapers likely to have been on board the Air India Boeing 707 "Kangchenjunga" aircraft that crashed in the nearby Mont Blanc massif on January 24, 1966. - A dozen newspapers dated January 20 and 21, 1966, including some with Indian headlines announcing the election of Indira Gandhi, India's only women prime minister, were found by Mottin on July 7, 2020, on the Bossons glacier which regularly spits out remains of the crash. (Photo by Bernard BARRON / AFP)
Vágólapra másolva!
A drágakövekkel teli ládát még 2013-ban találta meg a hegymászó, aki volt olyan becsületes, hogy leadta a hatóságoknak a leletet. Most részesül a kincsből - írta a The Guardian.
Vágólapra másolva!

A drágaköveket az Air India gépe szállította, ezt találhatta meg nyolc évvel ezelőtt a hegymászó - írta a lap. A kövek értéke mintegy 300 ezer euró, ennek a felét tarthatja meg most a becsületes hegymászó, aki annak idején leadta a hatóságoknak a leletet.

A hegymászó azt mondta,

nem bánta meg, hogy leadta a drágaköveket, a pénzt pedig lakásfelújításra fogja költeni.

A lap kitér arra is, hogy abban az időszakban az Air India két gépe is lezuhant a Mount Blanc-on, 1950-ben és 1966-ban.

A drágakövek valószínűleg az 1966-os gépen voltak,

a Boeing 707-es Mumbaiból tartott New Yorkba, amikor a katasztrófa történt.

A balesetben 117 ember halt meg, közöttük Homi Jehangir Bhabha, az indiai atomprogram úttörője. A cikk arra nem tér ki, hogy ki lehetett a drágakövek tulajdonosa.