Macron elnök vasárnap is felhívta Putyint

Ukrán válság, 2022. Ukrajna, Emmanuel Macron francia elnök, MACRON, Emmanuel; PUTYIN, Vlagyimir
Párizs, 2022. február 24. Emmanuel Macron francia elnök videokonferencia keretében vesz részt a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport (G7) tagállamainak vezetőivel folytatott tanácskozáson a párizsi Elysée-palotában 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen. MTI/AP/AFP pool/Ludovic Marin
Vágólapra másolva!
Vasárnap ismét telefonon beszélt egymással Emmanuel Macron francia államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök. 
Vágólapra másolva!

Macron legutóbb csütörtökön beszélt az orosz elnökkel, akkor a francia államfő azt mondta, a legrosszabb még hátravan az Ukrajna ellen a múlt héten elindított orosz háborúban.

Vasárnap délben, a Le Figaro szerint fél 1-kor Macron ismét felhívta Vlagyimir Putyint, amit a francia elnöki hivatal is megerősített, azonban részleteket egyelőre nem közöltek arról, hogy a két elnök miről beszélt egymással telefonon.

Amint kiderülnek a részletek, cikkünket frissítjük.