Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

BÖJTE Csaba; KÁSLER Miklós
Budapest, 2021. január 7. A koronavírus-fertőzésből felépült Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a dévai gyermekotthon alapítója az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol fogadta Kásler Miklós miniszter (j) 2021. január 7-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Nobel-békedíjra jelölte Böjte Csaba testvért Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere - írja a  Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

írta közösségi oldalán ma reggel Kásler Miklós.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Kásler Miklós Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az emberi erőforrások miniszter szerint a ferences rendi szerzetes az elmúlt évtizedekben egy, az ideológiákon és a politikai érdekeken is túlmutató gyermekmentő programot hozott létre.

– Böjte Csaba testvér a vasfüggöny leomlásakor kezdte papi szolgálatát. Az immáron több mint 3 évtizedes humanitárius tevékenységével lebontotta a Kelet-Közép Európában élő nemzetiségek közti falakat, amivel egyszerre példaként és jó gyakorlatként is szolgál az egész emberiség számára – méltatta a szerzetest Kásler Miklós.

A miniszter azt is írta, hogy

– Mára a Böjte Csaba testvér által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményben több mint 2500 gyermekről gondoskodik. Munkájának gyümölcse nem csak ideológiai síkon, hanem számszerűsítve is tetten érhető. Böjte Csaba gyermekmentő missziójával egy olyan új személetet hozott el ebbe a térségbe, amely a békés egymás mellett élésre sarkalja az ott élőket. A megmentett emberéletek mérhető eredményeként pedig azt gondolom, a több évtizedes munkájának gyümölcseként, megérdemelné az idei Nobel-békedíjat! –foglalta össze az emberi erőforrások minisztere.