Orbán Viktor győzelmét ünnepli a spanyolországi Vox

Jorge Buxadé
Jorge Buxade Villalba member of the spanish party vox during a debate on the preparation of the Extraordinary European Council Meeting of 20 February 2020 on the Multiannual Financial Framework at the European Parliament on February 12, 2020 in Strasbourg, eastern France. (Photo by Elyxandro Cegarra/NurPhoto) (Photo by ELYXANDRO CEGARRA / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A jobboldali párt európai parlamenti szóvivője, Jorge Buxadé úgy fogalmazott: a „támadások" és a „félrevezetések" ellenére a legtöbb szavazatot gyűjtött Fideszé a "jövő", melynek politikáját a többi európai országnak is követnie kell - írja a spanyol Antena 3
Vágólapra másolva!

Buxadé szerint Magyarországon, Lengyelországban, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban az állampolgárok már fellázadnak a globalizmus és annak kényszerei ellen, mert "a jövő a patriótáké".

Jorge Buxade Villalba Forrás: AFP/Elyxandro Cegarra/NurPhoto

Hozzátette: Orbán Viktor győzelme egyet jelent azzal is, hogy egy a brüsszeli globalistáktól és bürokratáktól eltérő Európa kezd megszilárdulni. Ezzel együtt sérelmezte a Magyarországra küldött választási megfigyelők magatartását, akik szerinte "évek óta keresik a csalást, miközben az maga Európa, amely válságra ítéli az intézményeket". Buxadé Twitter oldalán nyíltan ítélte el a Magyarország ellen indított jogállamisági mechanizmust. Azt írta:

A Vox országos vezetője, Santiago Abascal már március elején egyértelművé tette, hogy a magyar miniszterelnök politikája egész Európa számára példaértékű.

Kiemelte a szuverenitás témakörét, a határok védelmét, a családpolitikát és a kulturális gyökerek tiszteletét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!