Ezek a gyerekek a texasi iskolai mészárlás áldozatai – fotók

Texas, lövöldözés, iskolai lövöldözés, Uvalde, Robb Általános Iskola, Makenna Lee Elrod, Jayce Carmelo Luevanos, Eliahana "Elijah" Cruz Torres, Uziyah Garcia, Jackie Cazares, Maite Rodriguez, Jose Flores Jr, Nevaeh Bravo
Vágólapra másolva!
Kedden a Texas állambeli Uvalde városában lévő Robb Általános Iskolában lövöldözni kezdett a 18 éves Salvador Ramos, aki a támadás előtt a saját nagymamáját is meglőtte. A mészárlásban meghalt 19 gyerek és két tanár. A hozzátartozók fájdalma leírhatatlan, a gyászoló családok a közösségi médiában tisztelegtek elvesztett gyerekeik előtt, számos adománygyűjtés indult a temetések fedezésére.
Vágólapra másolva!

A Sky News összegyújtötte az áldozatok nevét.

Alithia Ramirez

A kislányról édesapja osztott meg egy fotót, angyalként ábrázolva gyerekét. A család korábban a közösségi médiában kért segítséget a kislány megtalálásához, azt írték, felhívták az összes kórházat, de semmi. Később kiderült, hogy a gyerek az iskolai támadás halálos áldozatai között van.

„Fáj a szívem. Repülj magasra, kicsim! Nincsenek szavaim... Nyugodj békében, Alithia, ok nélkül vették el az életedet" – írta a fényképhez az édesapa.

Jackie Cazares és Annabell Rodriguez, unokatestvérek

Egy család két szerette elvesztése miatt is gyászol. Jacki és Annabell 10 évesek voltak, nagynénjük azt mondta, a szíve összetört.

„Ma két gyönyörű unokahúgomat, Jackie-t és Annabellt elvették tőlünk, túl korán. Szeretlek titeket kislányaim. Amíg újra találkozunk" – mondta a nő.

Jackie nővére azt mondta, reméli, kishúga nem érzett fájdalmat: „Remélem, tudod, mennyire szeretett téged mindenki. Nagyon sajnálom, hogy ma elfelejtettem jó reggelt mondani. Mindig és örökké szeretlek, kishúgom".

Uziyah Garcia

Uziyah 8 éves volt, a nagyapja azt mondta: „A legkedvesebb kisfiú volt, akit valaha ismertem. És nem csak azért mondom, mert az unokám volt".

A kisfiú a tavaszi szünetet a nagyapjánál töltötte. „Elkezdtünk focizni, passztechnikákat tanítottam neki. Olyan gyors kisfiú volt, jól tudta elkapni a labdát" – mesélte megtörten a nagypapa.

A kisfiú nagynénje azt írta a Facebookon, hogy azt mondták nekik, néhány gyerek a sz iskolából a szomszédos házakba rohant.

Xavier Lopez

Az egyik rokona szerint a 10 éves Xavier nagyon várta már a nyarat. „Csak egy szerető 10 éves kisfiú volt, élvezte az életet, fogalma sem lehetett, hogy ez a tragédia meg fog történni" – mondta a nő.

„Nagyon pezsgő gyerek volt, szeretett a testvéreivel és az anyjával táncolni" – mesélte a nő. A KSAT híroldal szerint a kisfiú néhány órával a lövöldözés előtt egy díjátadó ünnepségen volt az édesanyjával.

A gyerek temetési költségire adománygyűjtést szerveztek. „Mi, a családja tudjuk, hogy most már Benny nagypapájánál van a Mennyek Királyságában" – áll az adománygyűjtő oldalon.

Amerie Jo Garza

A 10 éves Amerie édesapja a Facebookon azt írta: „Köszönöm mindenkinek, hogy imádkozott, és hogy próbált segíteni megtalálni a lányomat. Megtalálták. Az én kicsikém most már magasan repül, fent az angyalokkal". Az férfi azt is írta, senki ne vegyen egy percet se magától értetődőnek, mindenki ölelje meg a családját, és mondják el, mennyire szeretik őket. „Szeretlek, Amerie Jo. Vigyázz a kisöcsédre" – írta.

Alexandria 'Lexi' Rubio

Órákkal a lövöldözés előtt Alexandria bizonyítványt kapott kiváló munkájáért és jó állampolgárságáért.
Édesanyja azt írta a Facebookon: „A gyönyörű, okos, Alexandra Aniyah Rubio lányomat ma elismerték... Jó Polgár díjat is kapott. Azt mondtuk neki, hogy szeretjük, és iskola után érte megyünk. Fogalmam sem volt, hogy ez volt az örök búcsú."

A kislány édesapja seriff-helyettes az uvaldei rendőrségen.

Tess Marie Mata

„Drága angyalom, annyira szeretünk! Az én szememben nem áldozat vagy, hanem túlélő. Mindig és örökké szeretlek, húgocskám! Szállj magasabbra, mint amiről valaha is álmodoztál!" - írta Tess nővére a Twitteren.

Maite Rodriguez

Maite édesanyjának unokatestvére azt mondta, „nehéz szívvel jelentette be ennek az édes, okos kislánynak a halálát". Létrehozott egy adománygyűjtést is a Go Fund Me nevű oldalon, melyhez azt írta: „Az unkatestvérem nevében jöttem ide, aki elvesztette édes kislányát a tegnapi értelmetlen lövöldözésben".

Nevaeh Bravo

A negyedikes kislány unokatestvére a a Facebookon búcsúzott: „Megtalálták a mi Nevaeh-ünket. Már fent repül az angyalokkal. Nagyon szeretünk Nevaeh hercegnő".

Ellie Garcia Lugo

„A mi Ellie-nk volt a legboldogabb a világon. Anya és Apa szeret téged, soha ne felejtsd ezt el, és kérlek, próbálj mellettünk maradni édesünk!" - írta a kislány édesapja a Facebookon. Az édesanyja hozzátette: „A szívem darabokra tört. Szeretlek kislányom, örökké rád fogok gondolni!"

Rojelio Torres

A 10 éves kisfiú szüleinek is adománygyűjtést szerveznek a Go Fund Me oldalon, hogy fedezzék a temetés költségeit.

Jose Flores Jr

A kisfiú egyik hozzátartozója így búcsúzott a Facebookon: „Hiányozni fogsz kicsi Jose, még mindig nem tudom elhinni, hogy ez történt. Megszakad a szívem, fájt hallani, hogy azt mondták, elmentél. Nagyon szeretlek, bárcsak itt lennél! Nagyon fogsz hiányozni, pihenj a paradicsomban, gyönyörű angyalom!"

Eliahana "Elijah" Cruz Torres

A 10 éves kislány halálát a nagypapája erősítette meg az ABC News-nak.

Jayce Carmelo Luevanos és Jailah Nicole Silguero, unokatestvérek

Egy másik család is két gyereket gyászol a tragédia után. A két 10 éves gyerek közt 6 hónap korkülönbség volt.

Jailah édesanyja azt írta: „Kicsim, te nem ezt érdemled, az osztálytársaid sem, Jayce unokatestvéred sem, a két tanárod sem. Nagyon hiányzol nekünk. Nyugodj békében gyönyörű angyalom, repülj a magasba. Alig várom, hogy újra láthassalak".

Makenna Lee Elrod

A kislány nagynénje is adománygyűjtést szervezett, hogy fedezni tudják a temetés költségeit.

„Szavakkal nem lehet kifejezni azt a fájdalmat, amin a húgom és az egész család most keresztül megy" – írta a Go Fund Me oldalon.

„Kérlek, imádkozzatok a családunkért, és emlékezzetek Makenára! Gyönyörű volt, vicces, okos és csodálatos. Neki volt a legnagyobb szíve a világon, nagyon szerette a családját és a barátait. Mosolya beragyogta a szobát. Szívünkben tovább él, és tudjuk, hogy már Urunkkal és Megváltónkkal van."

A tömeggyilkosságban két tanárnő is meghalt, mindketten édesanyák voltak

Eva Mireles

Mireles a negyedik osztályosok tanárnője volt, elsők közt nevezték meg az áldozatok közül.

Az iskola honlapján lévő életrajzában támogató, szórakoztató és szerető nőnek írták le. Unokatestvére a Facebookon írt búcsújában gyönyörűnek nevezte.

Mireles egy rendőrtiszt felesége volt, egy lányuk született.

Irma Garcia

Garcia 23 éve tanított az iskolában, négy gyereket nevelt. Nagyon szeretett a férjével grillezni és zenét hallgatni.

Fia az NBC-nek azt mondta, egy helyszínen lévő barátja látta, ahogy a tanárnő védte tanítványait.

A család segítésére adománygyűjtést szerveztek, melyhez azt írták: „Garcia a legnagyszerűbb személyiség volt, aki feláldozta magát, hogy megvédje a gyerekeket, egy hős volt".