Orosz-ukrán háború: egyre fenyegetőbb az orosz-francia konfliktus

MACRON, Emmanuel; PUTYIN, Vlagyimir
Sztrelna, 2018. május 24. Emmanuel Macron francia államfő (j) és Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szentpétervári Gazdasági Fórum mentén tartott kétoldalú találkozójukon a nagyváros mellett fekvő Sztrelna Konsztantyin-palotájában 2018. május 24-én. (MTI/EPA/AFP pool/Kirill Kudrjavcev)
Vágólapra másolva!
A moszkvai vezetésnek nem tetszik, hogy Franciaországban nyilvánosságra hozták Vlagyimir Putyin és Emmanuel Macron egyik beszélgetésének hanganyagát - írja a Sky News. Egyre fenyegetőbb hangnemet használ mindkét ország a másikkal. 
Vágólapra másolva!

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt nyilatkozta egy vietnámi sajtótájékoztatón, hogy a moszkvai vezetésnek nem tetszik, hogy Franciaországban nyilvánosságra hozták Emmanuel Macron és Vlagyimir Putyin egyik beszélgetésének hanganyagát. "Természetesen nem tartom diplomáciailag elfogadhatónak, hogy az egyik oldal nyilvánosságra hozta a felvételt" - mondta.

Bui Thanh Son vietnami külügyminiszter üdvözli Szergej Lavrov orosz külügyminisztert Hanoiban 2022. július 6-án Forrás: MTI/EPA/AFP Pool/Nhac Nguyen

Arról is beszélt, hogy Oroszország hajlandó részt venni a tárgyalásokon, amennyiben azok által nem "szégyenül meg" az ország.

- tette hozzá.

Macron elnök stábja egyébként rosszul kalkulált, semmivel nem javult a francia elnök megítélése saját hazájában a felvétel közzététele után: nyilvánvalóan arra számítottak, hogy államférfiként mutathatja magát a világ egyik legerősebb politikusával szemben. Azonban kiderült, hogy meglepően tájékozatlan Macron, és azt is nehéz lenne állítani, hogy Putyin különösebben tisztelné.

Ami biztos: egyre fenyegetőbbé válik a hangnem a két ország között.