Az értetlen turisták miatt elaltatták Freyát, a világ legnépszerűbb rozmárját

Freya, rozmá, Oslo
A fiatal nőstény rozmár alatt megrogyott a motorcsónak, ahogy az Oslo-fjord tengeröböl partjainál napozik, de őt ez szemmel láthatóan cseppet sem zavarja
Vágólapra másolva!
Elaltatták Freyát, a rozmárt, amely valóságos tömegeket csődített az Oslói-fjordhoz, a hatóságok és a halászati hivatal úgy ítélték meg, hogy emberéleteket veszélyeztet az állat - írta meg a Blikk.
Vágólapra másolva!

Az emberek továbbra is figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetést, nem tartották távol magukat a rozmártól. A hatóságok úgy ítélték meg, nagy a veszélye annak, hogy a kimerült állat emberre támad, ezért elaltatták Freyát.

A hatszáz kilós nőstény rozmár, Freya, amely a skandináv mitológia szerelem és szépség istennőjéről kapta a nevét, július 17. óta a főváros partmenti vizeiben fürdőzött.

A hatóságok figyelmeztetése ellenére hatalmas tömegek tódultak a közvetlen közelébe, fényképezkedtek vele, sőt, Freya szívesen mászott bele kisebb csónakokba, megrongálva a vízi járműveket.

A rozmár védett állat. Múlt hónapban a hatóságok még abban reménykedtek, hogy Freya jószántából távozik, és csak végső esetre tartogatták az elaltatását.