Terjed az ebola Ugandában

2018 és 2020 között mintegy 2300 emberéletet követelt az előző ebolajárvány Kongóban
(FILES) In this file photo taken on August 15, 2018 Three medical workers check on an Ebola patient in a Biosecure Emergency care Unite (CUBE) on August 15, 2018 in Beni. - A woman died of the Ebola virus disease in eastern Democratic Republic of Congo on February 7, 2021, Congolese Health Minister Eteni Longondo announced, noting the "resurgence" of the disease in the country. (Photo by John WESSELS / AFP)
Vágólapra másolva!
Ugandában 11-re emelkedett az ebolajárványban meghaltak száma, és további 11 ebolagyanús esetet kezelnek kórházban az ugandai egészségügyi minisztérium hivatalos képviselőjének beszámolója szerint.
Vágólapra másolva!

Az ugandai hatóságok szeptember 20-án jelentették be az ebola megjelenését; akkor egy 24 éves férfinál mutatták ki a vérzéssel járó betegséget, amit vírusfertőzés okoz.

Átlagosan a fertőzöttek mintegy a fele hal bele a betegségbe. Az első meghalt férfi az ország középső részén található Mubende régióban élt.

A betegség kimutatása után a hatóságok 58 személyt azonosítottak, akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttel. Négyen közülük azonban megszöktek, őket most körözik.

Az ugandai hatóságok szeptember 20-án jelentették be az ebola megjelenését; akkor egy 24 éves férfinál mutatták ki a vérzéssel járó betegséget. A kép (ahogy a social media képünk is) illusztráció! Forrás: AFP/John Wessels

Az Ugandával szomszédos Kenyában és Tanzániában megszigorították az egészségügyi ellenőrzéseket a határokon az ebolavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) afrikai részlege azt közölte, hogy a haláleseteket az ebolavírus viszonylag ritkábban előforduló szudáni változata okozta, amit először 1976-ban mutattak ki.

Ugandában korábban már több alkalommal volt ebolajárvány, 2000-ben több száz ember halt bele.