Heten haltak meg egy dél-koreai bevásárlóközpontban kitört tűzben

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki helyi idő szerint hétfőn 8 óra körül egy dél-koreai bevásárlóközpontban Tedzson városában. A tűzben a legfrisssebb információk szerint legalább heten meghaltak, rengeteg embert kellett evakuálni. 
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki egy bevásárlóközpont alagsorában a dél-koreai Tedzson városában hétfőn, ami legalább hét ember halálát okozta, hatan a pláza alkalmazottai voltak - közölték a helyi hatóságok.

Go Szung-csol, a városi tűzoltóság képviseletében közölte, hogy a tűz eloltása után is folytatják a kutatást a túlélők után, mivel egyelőre nem világos vannak-e eltűntek. Go közölte, hogy az épület egyes részeit továbbra is füst borítja - írja az ABC.

A tűz az épület alagsorában tört ki és gyorsan terjedt, több mint 500 tűzoltót és 90 járművet vetettek be a megfékezésére, amit végül délután 3 óra körül sikerült eloltani.

Körülbelül 110 ember kellett evakuálni az épületből és egy közeli hotelból.

Go Szung-csol elmondása szerint a bevásárlóközpont a tűzeset idején nem volt nyitva, ellenkező esetben sokkal komolyabb tragédia történt volna.

A hatóságok vizsgálják a tűz okát, meg nem erősített információk szerint egy elektromos gép töltése közben robbanás következett be, ami tüzet okozott.