Infúziós zacskókba fecskendezett szívmegállító szert egy orvos az Egyesült Államokban

Texas, Dallas, klinika, infúzió
Vágólapra másolva!
Egy texasi orvost azzal vádolnak, hogy szívmegállítására alkalmas gyógyszert fecskendezett be több infúziós zacskóba is. Egy ember belehalt a halálos gyógyszerkoktélba, 11 betegnél pedig sürgősségi beavatkozásra volt szükség. Az ügyészek szerint a férfi gyakorlatilag egy terrorista orvos, aki akár halálbüntetést is kaphat - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Az amerikai szövetségi bíróság iratai szerint egy texasi orvos állítólag mérget fecskendezett infúziós zacskókba, ami miatt

egy orvos meghalt, 11 betegnél pedig sürgősségi szívbeavatkozásra volt szükség

egy dallasi klinikán. A férfi bosszúból tette mind ezt, amiért orvosi kötelességszegés miatti vizsgálat indult ellene.

Az 59 éves Raynaldo Rivera Ortiz Jr. aneszteziológust szeptember 15-én tartóztatták le - egy héttel azután, hogy a Texasi Orvosi Testület bevonta az engedélyét, miután több egészséges páciensnél titokzatos és életveszélyes szövődmények léptek fel május és augusztus között rutinműtétek során. Egyik beteg sem állt a gondozása alatt.

Több videó felvétel is bizonyítja, hogy a férfi az infúziós zacskókkal tett valamit.

Egy ilyen eset amikor augusztus 4-án kilép a klinika egyik szobájából kezében egy infúziós zacskóval, majd a folyosón a hűtő felé sétál, majd elhalad mellette, megfordul és

beteszi a zacskót a hűtőbe. Miután becsukta az ajtót, lopva körbenéz,

és kilép a kamera látómezőjéből. Ezután egy nővér kiveszi a már megmérgezett zacskót, amit egy szépészeti beavatkozáson átesett nő kapott meg.

A nőnél súlyos szívelégtelenség lépett fel, ezért azonnal egy közeli kórházba szállították.

Egy másik alkalommal szintén videó bizonyítja, hogy augusztus 19-én

egy papírmappa alá rejt egy sóoldatos infúziós zacskót, majd kicseréli azt egy másikra.

A szennyezett infúziót egy hasi műtéten átesett nő kapta, akit szintén szívelégtelenséggel kellett kórházba szállítani.

A felvételeket a bírósági meghallgatáson mutatták be, ahol az ügyészek "orvos terroristának" nevezték a férfit, mivel

szív megállítására alkalmas szert fecskendezett az infúziós zacskókba, ezzel gyakorlatilag méregbombákká változtattak azokat,

amikkel ráadásul ártatlan embereket akart megölni.

A dallasi klinikán azután kezdődtek a rejtélyes esetek, miután az adminisztrátorok vizsgálatot indítottak Raynaldo Rivera Ortiz Jr. ellen, mert május 19-én altatás közben leállt egy páciens légzése. Kiderült, hogy a férfi eltért a megszokott eljárástól, és a vészhelyzetet sem dokumentált megfelelően.

A vizsgálat után két nappal a betegeknél megmagyarázhatatlan szívelégtelenségek kezdtek fellépni.

A legsúlyosabb esetben

egy orvos szívrohamot kapott és meghalt, miután haza vitte az egyik szennyezett infúziós zacskót, mert hidratálni szerette volna a szervezetét egy betegség miatt.

A boncolás során kiderült, hogy szívmegállítására is alkalmas gyógyszerrel mérgezték meg, amit sosem adnak be intravénásan.

A férfit többek között fogyasztási cikkek halált vagy súlyos sérülést okozó manipulációjával és gyógyszerek szándékos hamisításával vádolják.

Ha elítélik, életfogytiglani börtönbüntetésre vagy akár halálbüntetésre is számíthat.