Itt a nyugati országok megdöbbentő döntése Ukrajnáról

armament weaponry Horizontal
Amerikai M142-es nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszer (HIMARS) rakétavetők lövéseket adnak le egy hadgyakorlat során, délkelet-marokkóban
Vágólapra másolva!
A nyugati országok nem fogják megnövelni az Ukrajnába szállított fegyverek mennyiségét, hiába készül állítólag Kijev ellentámadásra - írja az Izvesztija a Bloomberg cikke alapján.
Vágólapra másolva!

A lap szerint a közeljövőben biztosan nem lesz tapasztalható a nyugati fegyverszállítmányok mennyiségének drasztikus növekedése, mivel az Egyesült Államok egyre óvatosabban áll a jelenlegi helyzethez, az Európai Unió országai pedig egyszerűen kezdenek kifogyni a fegyverekből.

Az amerikai M142-es nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszer (HIMARS) Forrás: AFP/Fadel Senna

Kiemelik, hogy a nemrég lezajlott olaszországi választások miatt, ahol a jobboldal elsöprő fölénnyel nyert, a blokkban Ukrajna kérdése egy időre háttérbe szorult. Olaszországból egyébként a nyár közepe óta egyre kevesebb fegyver érkezik, a szállítás pedig tovább csökkenhet, vagy akár teljesen le is állhat.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a napokban azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy szándékosan akarják elhúzni a háborút azzal, hogy újabb és újabb fegyvereket küldenek Ukrajnának.