Valami történt: itt van Oroszország és Kína újabb megdöbbentő lépése

Russian Armed Forces, Az Oroszországi Föderáció Fegyveres Erői, orosz katonák, orosz katona, speciális erők, fegyvereik, járműveik, fegyver, jármű, T-90
6635807 28.08.2021 A T-90 tank shoots during the Tank Biathlon competition at the International Army Games 2021 in Alabino, outside Moscow, Russia. Alexey Maishev / Sputnik (Photo by Alexey Maishev / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Oroszország csütörtökön egyhetes hadgyakorlatot indított Kína és más nemzetek erőinek részvételével, ami a Moszkva és Peking közötti növekvő védelmi együttműködés bizonyítéka, miközben mindkettőjüknek szembe kell nézniük az Egyesült Államokkal szembeni feszültséggel - tudósít az Associated Press.
Vágólapra másolva!

A manőverek azt is hivatottak demonstrálni, hogy Moszkva elegendő katonai erővel rendelkezik a nagyszabású hadgyakorlatokhoz, még akkor is, amikor csapatai katonai akcióban vesznek részt Ukrajnában. Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a Vosztok 2022 (Kelet 2022) gyakorlatot szeptember 7-ig tartják hét lőtéren Oroszország távol-keleti részén és a Japán-tengeren, és

több mint 50 ezer katona és több mint 5000 fegyveres egység, köztük 140 repülőgép és 60 hadihajó részvételével.

Egy orosz T-90-es tank hadgyakorlat közben valahol Moszkva mellett Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Maishev

Az orosz vezérkari főnök, Valerij Geraszimov tábornok személyesen felügyeli a gyakorlatokat, amelyeken több volt szovjet ország, Kína, India, Laosz, Mongólia, Nicaragua és Szíria csapatai vesznek részt.

A védelmi minisztérium megjegyezte, hogy a manőverek részeként az orosz és a kínai haditengerészet a Japán-tengeren

A hadgyakorlatok a Moszkva és Peking közötti növekvő védelmi kapcsolatokat mutatják, amelyek azóta erősödtek meg, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én Ukrajnába küldte csapatait.

Kína határozottan elutasította Oroszország akciójának bírálatát, az Egyesült Államokat és a NATO-t hibáztatva Moszkva provokálásáért, és elítélte a Moszkva ellen bevezetett büntető szankciókat.

Percről percre közvetítésünket IDE kattintva olvashatják.