Istentisztelet közben raboltak ki egy papot Amerikában

Vágólapra másolva!
Letartóztattak két férfit, akik még júliusban fegyverrel raboltak ki egy lelkészt prédikáció közben Brooklynban. Több mint egymillió dollár (közel 430 millió forint) értékben loptak el tőle ékszereket. 
Vágólapra másolva!

Szerdán letartóztatták azt a két férfit, akik állarcban és fegyveresen rontottak be egy brooklyni istentiszteletre még a nyár folyamán és óriási összegnek megfelelő ékszert tulajdonítottak el a prédikációt tartó lelkésztől és feleségétől.

A rablás idején Miller-Whitehead prédikációját élőben közvetítették az interneten.

A két 23 éves férfit őrizetbe vették, de egy haramadik személyt is gyanusítanak, aki még szabadlábon van. Az egyik férfit 50 000 dollár (közel 22 millió forint) óvadék ellenében szabadon engedték, a másik pedig az óvadék iránti kérelem benyújtásáig letartóztatában marad - írja az ABC.

A vádak egyébként 10 év börtönbüntetést vonnának maguk után, de akár életfogytiglanit is kaphatnak, ha elítélik őket - mondta el a New York-i rendőrség felügyelője, aki a rablás részleteire is kitért. Kiderült, hogy a gyülekezetet rémületbe tartották és

az egyik rabló egy gyerekre is ráfogta a pisztolyát.

A kirabolt papot bűnrészességgel vádolják. Megalázónak tartja és tagadja, hogy köze lenne az esethez. Miller-Whitehead szeret feltűnő és drága ékszerekben mutatkozni és luxus utakra jár.