Itt a döbbenetes leleplezés a brüsszeli szankciókról

Vágólapra másolva!
A The Wall Street Journal amerikai üzleti lap döbbenetes cikkben vezeti le, hogy a háborús szankciók győztese az amerikai gazdaság, az európai gazdaságot ért károk pedig örökre fennmaradnak - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

A lap kifejtette, hogy az egekbe szökő gázáraktól sújtott európai vállalatok, amelyek acélt, műtrágyát és más alapanyagokat gyártanak, a kiszámíthatóbb energiaárak és a masszív kormányzati támogatás miatt az Egyesült Államokba helyezik át tevékenységüket.

Hozzátették, hogy miközben az energiaárak vad ingadozása és az ellátási láncok tartós problémái az ipari termelés leépülésével fenyegetik Európát, Washington számos ösztönzőt hozott létre a gyártás és a zöld energia támogatására.

A cikk szerint a folyamatok egyre inkább az Egyesült Államok kezére játszanak,

különösen a vegyi anyagokat, az akkumulátorokat és más energiaigényes termékeket gyártó vállalatok számára.

A lap kifejtette, hogy a Pandora dán ékszergyártó vállalat és a Volkswagen az év elején jelentett be amerikai terjeszkedést, a Tesla pedig szünetelteti a németországi akkumulátorgyár megvalósítását.

Évekig szenvedni fogunk a szankciók hatásától - írja a lap, amely szerint a kontinensnek – legalábbis a gáz esetében – magas árakkal kell szembenéznie még 2024-ben is, ami azzal fenyeget, hogy az európai feldolgozóipart érő károk örökre fennmaradnak.