Algériában már óvodáskortól Franciaország gyűlöletére nevelik a gyerekeket - videó

Uganda, Lord's Resistance Army, LRA, gyerekkatona, a Rhino Boys tagja
Vágólapra másolva!
A V4NA arról számol be, hogy egy, az internetre felkerült videófelvétel alapján egy óvodában harcot imitálnak a gyerekek, az algériai szabadságharcosok pedig lelövik a földön fekvő francia katonákat. Több jobboldali francia politikus is elítélte a felvételt.
Vágólapra másolva!

Döbbenetes felvétel látott napvilágot, mely arról tanúskodik, hogy Algériában már egészen kis korban elkezdik a gyermekekbe táplálni az egykori gyarmatosító, Franciaország elleni gyűlöletet. A videón az látható, hogy az óvodások úgy ünneplik meg a függetlenség napját, hogy

a csoport egy része algériai harcosnak van beöltöztetve, kezükben műanyag gépfegyverrel pedig azt imitálják, hogy lelövik a földön fekvő társaikat, akik francia katonai jelmezt viselnek.

A felvétel egy óvoda udvarán készülhetett, látszik az egyik mászóka, amire ráterítették a nemzeti zászlót. Megadták a módját az ünneplésnek, még mű torták és léggömbök is voltak kikészítve, a háttérben pedig arab zene szólt.

Algéria soha nem rejtette véka alá Franciaország iránti gyűlöletét, olyannyira, hogy még a nemzeti himnuszban is megemlítik egykori gyarmatosítójukat.

Van egy passzus, amelyben szó szerint megfenyegetik az országot: az áll ugyanis a szövegben, hogy Franciaország számára eljött a számonkérés napja, készüljön fel a válaszra. Megemlíti a szöveg továbbá az algériai háború alatt működött legfontosabb mozgalmát, a Nemzeti Felszabadítási Front nevű algériai nacionalista politikai pártot, melynek ígéretet tett a nép, hogy Algéria élni fog.

A botrányos videó nem maradt politikai reakció nélkül, az Éric Zemmour által alapított Reconquête (visszahódítás) nevű párt tagja, Damien Rieu ironikusan azt írta a Twitteren, hogy lám, milyen szeretetben nevelik Algériában a gyerekeket, majd hozzátette, hogy ezrével kellene őket beengedni az országba. Reagált a közösségi oldalon a felvételre Gilbert Collard francia Európai Parlamenti képviselő is, aki felhívta rá a figyelmet, hogy Franciaország gyűlölete és az arra való tanítás Algériában már az óvodában elkezdődik.