Újabb LMBTQ-őrület: egy kutató szerint Jézus transznemű volt

Jézus Vért könnyezik a Mexikói Krisztus-szobor
Vágólapra másolva!
Óriási felháborodást okozott egy előadás, amiben a Cambridge Egyetem egyik kutatója egy istentisztelet során arról értekezett, hogy Jézus transznemű volt.  A V4NA arról is beszámol, hogy a kutató középkori és reneszánsz festményeket vizsgálva jutott arra, hogy Jézust rendszeresen ábrázolják transzneműségre utaló sebekkel.
Vágólapra másolva!

A Cambridge Egyetemhez tartozó Trinity College dékánja, Michael Banner szerint van jogalapja a nézetnek, miszerint Jézus transznemű volt. A kijelentéseit a professzor azok után tette, hogy egy cambridge-i kutatóhallgató előadása miatt vita alakult ki az egyetemen Krisztus nemére vonatkozóan.

A nemrég, a Trinity College kápolnájában tartott esti istentiszteleten elhangzott, többek által sokkolónak tartott beszédben Joshua Heath, egy fiatal kutató reneszánsz és középkori festményeket mutatott be. A képek Krisztus testét ábrázolják, miután levették a keresztről, és jól látható rajtuk a seb Jézus oldalán, amit a Szentírás szerint akkor szerzett, amikor kereszthalála után egy katona az oldalába döfte lándzsáját.

Heath szerint ez a seb több ábrázolásnál is egy vaginára hasonlít.

A hívők a The Telegraphnak elmondták, hogy

többek sírva fakadtak, és kirekesztve érezték magukat, egyikük pedig távozáskor eretneknek nevezte a kutatót.

A prédikációban három festményt mutattak be, köztük Jean Malouel 1400-ban készült Pietá című művét, amelyen Heath rámutatott Jézus oldalsebére és az ágyék felé folyó vérre. Ezek után Henri Maccheroni francia művész 1990-ben készült Krisztusok című művét is bemutatták, amin szintén egy hasonló seb látható. Heath, akinek PhD-jét Rowan Williams, Canterbury korábbi érseke felügyelte, azt is elmondta a hívőknek, hogy a 14. századból származó luxemburgi Bonne imakönyvében ez az oldalsó seb elszigetelve van, és határozottan vaginális megjelenésű.

Heath a történelmi művészetben Krisztus nemi szervének nem erotikus ábrázolására is felhívta a figyelmet, amely szerinte szintén azt jelzi, hogy a művészek inkább a transzneműséget befogadó választ kívántak kiváltani a műveikkel a tömegekből.

– zárult a prédikáció. Egy névtelenségét megőrizni kívánó gyülekezeti tag panaszlevelet írt, amiben közölte Michael Banner dékánnal, hogy

sírva hagyta el az istentiszteletet.

Forrás: V4NA

A hívő elmondta, hogy a hagyományos anglikán istentisztelet közönsége és a kórus, amelyben gyerekek is jelen voltak, láthatóan kényelmetlenül érezte magát a sokkoló prédikáció hallatán, amely miatt úgy érezte, hogy nem látják szívesen az egyházban. Dr. Banner válasza az volt a kritikákra, hogy

A Trinity College szóvivője pedig elmondta, hogy