Elon Musk a republikánusok támogatására buzdította az amerikai választókat

Elon Musk
FUERSTENWALDE, GERMANY - SEPTEMBER 03: Tesla head Elon Musk talks to the press as he arrives to have a look at the construction site of the new Tesla Gigafactory near Berlin on September 03, 2020 near Gruenheide, Germany. Musk is currently in Germany where he met with vaccine maker CureVac on Tuesday, with which Tesla has a cooperation to build devices for producing RNA vaccines, as well as German Economy Minister Peter Altmaier yesterday. (Photo by Maja Hitij/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A republikánus jelöltek támogatására buzdította az amerikai választókat a kiegyensúlyozott hatalommegosztással érvelve Elon Musk milliárdos üzletember, a Twitter új tulajdonosa hétfőn.
Vágólapra másolva!

A vállalkozó, a Tesla és SpaceX alapítója véleményét azzal támasztotta alá, és elsősorban azt ajánlotta a független választók figyelmébe, hogy a két nagy párt közötti hatalommegosztás az ideális.

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója, a Twitter új tulajdonosa Forrás: Getty Images/Maja Hitij

Kifejtette, a megosztott hatalom korlátozza a pártok túlkapásait, így miután a Fehér Ház a demokraták kezében van, szükség van arra, hogy a törvényhozás, azaz a Kongresszus a republikánusok irányítása alá kerüljön.

Elon Musk már májusban bejelentette, hogy idén várhatóan a republikánusokra szavaz. Most ezt azzal egészítette ki, hogy a múltban túlnyomó többségében a demokratákra szavazott, most viszont a republikánusokat támogatja.