Ezt tervezik az amerikaiak Ukrajnával

Maria Zakharova, Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő
5708250 22.11.2018 Russian Foreign Ministry’s spokeswoman Maria Zakharova speaks to the media during her weekly briefing in Moscow, Russia, November 22, 2018. Vladimir Pesnya / Sputnik
Vágólapra másolva!
Maria Zakharova, orosz külügyminisztériumi szóvivő szerint az USA legalább 2025 végéig szítani fogja az ukrajnai konfliktust.
Vágólapra másolva!

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova megszólalt Washington terveivel kapcsolatban - idézte őt a lenta.ru.

Az USA arra fog törekedni, hogy elnyújtsa az ukrajnai konfliktus lezárulását.

Washington azt tervezi, hogy legalább 2025 végéig szítja az ellenségeskedést Ukrajnában - ezt ők maguk tervezik, azok alapján a dokumentumok alapján, amelyeket nem titkolnak el senki elől - mondta Zakharova.

Maria Zakharova, orosz külügyminisztériumi szóvivő Forrás: AFP/Sputnik/Vladimir Pesnya

Zakharova emlékeztetett arra, hogy Joe Biden amerikai elnök szorgalmazza, hogy a kongresszus a 2023-as költségvetésbe 37 milliárd dollárnyi támogatást nyújtson Kijevnek.

Meghatározták, hogy a pénz nagy részét az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) szükségleteire fogják fordítani.

Ugyanebbe a logikába illeszkedik az amerikai hatóságok hároméves, 1,2 milliárd dolláros szerződése a Raytheonnal a légvédelmi rendszerek beszerzéséről Kijev számára, amelyet november végén kötöttek meg - hangsúlyozta a szóvivő.