Itt az orosz válasz a megdöbbentő amerikai tervre

politics Horizontal
In this photograph taken on August 15, 2022 Russia's President Vladimir Putin addresses attendees of the Tavrida.ART festival via a video link at the Novo-Ogaryovo state residence, outside Moscow. (Photo by Pavel Byrkin / Sputnik / AFP) / *Editor's note : this image is distributed by Russian state owned agency Sputnik.*
Vágólapra másolva!
Alekszander Grusko külügyminiszter-helyettes reagált azokra a hírekre, miszerint az Egyesült Államok Oroszország kizárását tervezi a G20-ból - számolt be róla a Lenta.
Vágólapra másolva!

Grusko szerint semmi meglepő és semmi új nincs abban, hogy az Egyesült Államok ki akarja zárni Oroszországot a G20-ból. Az orosz külügyminiszter-helyettes hozzátette, hogy mindez egy újabb terv arra, hogy izolálják Oroszországot a világ többi részétől, azonban ez a kísérlet is sikertelen lesz, akárcsak az eddigiek.

Felidézte, hogy a novemberi G20-csúcson is voltak kísérletek arra, hogy Oroszország ne vehessen részt a találkozón, viszont Moszkva így is jelen volt.

Az Egyesült Államok nemrég jelentette be, hogy megvizsgálják a lehetőségét annak, hogy Oroszországot kizárják több nemzetközi szervezetből, például a G20-ból.