Párizs egyik kerületében rendőri kísérettel járnak iskolába a gyerekek a drogosok miatt - videó

kisebbség judaizmus zsidó  vallás vallási közösségek védelme zsidóüldözés Franciaország
Soldiers stand guard outside a Jewish Community Center where three soldiers, patrolling outside the center as part of the country's Vigipirate security measures, were attacked by a man with a bladed weapon, on February 3, 2015 in downtown Nice, southeastern France. The soldiers were taken over by the emergency services, one was wounded in the arm and another in the face, and their vital prognosis is not engaged. Police sources said the author of the attack was arrested. AFP PHOTO / VALERY HACHE (Photo by VALERY HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
A szocialista városvezetés évek óta képtelen kezelni a kábítószeresek jelenléte miatt kialakult helyzetet, mára odáig fajult a dolog, hogy rendőrök kísérik az iskolába a diákokat a környéken tanyázó drogosok és dílerek miatt. A kerület polgármestere szerint egészségügyi létesítményekre lenne szükség, a helyiek azonban erről hallani sem akarnak - írja a V4NA.
Vágólapra másolva!

Rettegésben élik mindennapjaikat a Párizs északi részén lévő 18. kerület lakói, félelmük oka pedig nem más, mint a környéken tanyázó drogosok és az őket allátó dílerek jelenléte. A szocialista városvezetés évek óta képtelen megbirkózni a helyzettel, csupán annyi történik, hogy időről időre máshova költöztetik a kábítószerfüggőket, akik végül mindig visszatérnek. Így történt ez a közelmúltban is, amint arról a V4NA is beszámolt, az est beköszöntével ellepik az utcát a kábítószerfüggők és az árusok, de olyan eset is volt, hogy egy drogos fényes nappal a nyílt utcán, járókelők szeme láttára lőtte be magát.

Bár a hatóságok októberben felszámolták a francia főváros északkeleti részén lévő Forceval téren lévő drogtanyát, a helyzet ezzel nem lett megoldva, a kábítószerfüggők ugyanis kisvártatva visszatértek és kezdődött minden elölről.

A Porte d'Aubervilliers nevű kerületben tartózkodó drogosok és az őket ellátó dílerek miatt olyan veszélyes lett a környék, hogy a szülők kénytelenek rendőri kísérettel iskolába küldeni gyermekeiket ha azt szeretnék, hogy épségben odaérjenek, a városi rendőrség tagjai reggel és este állnak a diákok szolgálatára.

Bár a rendőri kíséret némiképp megkönnyebbülést jelent a szülőknek, attól még lehetnek olyan jelenetek szemtanúi, amiket nem lenne szabad egy kisiskolásnak látnia. A kerületben található Charles-Hermites téren is sok a drogos, egy érintett szülő elmondása alapján az őszi szünet előtt busszal vitték iskolába a gyerekeket, de ezt a szolgáltatást nem hosszabbították meg, így most az is előfordulhat, hogy a gyerekek az utcán folytatott szexuális aktus szemtanúi lesznek, továbbá a kábítószerfüggők erőszakosak is lehetnek, a tudatmódosító szerek hatása alatt ugyanis nincsenek tisztában azzal, hogy mit tesznek.

A BFMTV riportere elkísérte a felvételen szereplő édesanyát és az iskolába tartó gyerekeket. A felvételen jól látszik a rendőri kíséret és az is, hogy a járda mentén fekvő vagy támolygó, magukról mit sem tudó alakok. Az édesanya elmondása alapján a helyzet napközben sem jobb, sőt, még rosszabb, mert akkor nincsenek jelen a rendőrök.

A 18. kerület polgármestere, Éric Lejoindre is megszólalt a kialakult helyzettel kapcsolatban, elmondása szerint sok országban úgy oldják meg a lakosok és a drogfüggők közti konfliktusokat, hogy a kábítószeresek számára egészségügyi létesítményeket alakítanak ki, ahol megfelelő ellátást kapnak. A polgármester szerint a helyzet sokat javulna, ha lenne elég ellátó központ, ahol gondját viselnék a rendkívül nagy létszámban jelen lévő drogosokat.

A környéken élők erről azonban hallani sem akarnak, a Stop Crack Éole nevű, helyiekből álló egyesület a párizsi rendőrkapitányt, a belügyminisztert, az államfőt és a miniszterelnököt megszólító Twitter-bejegyzése alapján nem szeretnének a kerületben olyan központokat, ahol a drogosok belőhetik magukat, hozzátéve, hogy már eddig is épp eleget szenvedtek.