Meghalt egy 11 éves fiú Spanyolországban, miután 15 métert zuhant

Costa del Sol, Spanyolország
Costa del Sol, magyarul a Napos Part melyet sokan "Európa Kaliforniájának" neveznek - a fotón háttérben a Sierra Blanca hegység
Vágólapra másolva!
Spanyolországban egy 11 éves fiú meghalt, miután a parkour nevű extrém sport gyakorlása közben 15 métert zuhant és egy Costa Blanca-i szálloda recepcióján landolt vasárnap délután 3 óra körül. A horrorisztikus balesetnek több turista is szemtanúja volt.
Vágólapra másolva!

A balesetet szenvedő fiút súlyos sérülésekkel szállították el a kiérkező mentők a helyszínről, de vasárnap késő este a délkelet-spanyolországi Alicante kórházában meghalt - írja a The Daily Mail.

A spanyol hatóságok szerint az esettel kapcsolatos vizsgálatok jelenlegi állása szerint a baleset a 11 éves fiú gondatlanságának a következménye.

A fiú és a barátja nem a szálloda vendége volt, oda minden bizonnyal azért mentek, hogy a parkour nevű extrém sportot gyakorolják.

A parkour olyan extrém sport, amelyben akadályokon keresztül jutunk el minél hatékonyabban (gyorsan, kevés energia befektetéssel) egyik helyről a másikra. Ezen alapvetéshez látványelemeket (pl. hátraszaltó) hozzáadva kapjuk a freerunning-ot.

A rendőrség közlése szerint a meghalt fiú norvég állampolgár.

A hatóságok nem kívánták megnevezni a baleset helyszínéül szolgáló szállodát, de azt közölték, hogy valószínűleg több turista is láthatta, ahogy a fiú a recepcióra zuhan.

A parkour rendkívül veszélyes sport. Augusztusban egy tinédzser zuhant a halálba egy 17 emeletes hongkongi épület tetejéről, miközben két barátjával parkour-t gyakoroltak.

A címlapi kép illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!