Kína megszólalt az orosz fegyverszállításról

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, harc, akció, katona, katonák, hadsereg, fegyver
Image grab of footage released by Russia Ministry of Defense on Saturday March 12, 2022 allegedly shows the landing of tactical troops of the Airborne Troops from helicopters and taking control of one of the airfields on an undisclosed territory of Ukraine, including deployment of weapons of the paratroopers, which include anti-tank guided systems and mortars. (Russia MOD/EYEPRESS) (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
Kína szerint amerikai dezinformáció, hogy az oroszok katonai segítséget kértek volna tőlük, írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Több amerikai lap is arról írt, hogy Oroszország fegyvereket, harci eszközöket - például drónokat - kért Kínától. Az Egyesült Államok szerint ennek súlyos következménye lenne.

A kínai külügyi szóvivő szerint az egész amerikai dezinformáció, Kína álláspontja az ukrán kérdésben következetes és világos, és konstruktív szerepet játszanak a béketárgyalások előmozdításában.

„Minden fél számára elengedhetetlen, hogy önmérsékletet tanúsítson és lehűtse a feszültséget, ahelyett, hogy olajat öntene a tűzre;

– fogalmazott a szóvivő. Percről percre közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt találja.

Frissítés: nem sokkal később az oroszok is cáfolták, hogy segítséget kértek volna Kínától, Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, mindenük megvan ahhoz, hogy egyedül is elérjék a céljaikat Ukrajnában.