Zelenszkij először utalt rá, Ukrajna nem fog csatlakozni a NATO-hoz

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij, portré
In this handout picture taken by the Ukrainian Presidency Press Office and released early on March 15, 2022, Ukrainian President Volodymyr Zelensky delivers a video address in Kyiv. (Photo by Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Ukrainian presidential press service / handout" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A Sky News számolt be róla, hogy Volodimir Zelenszkij nemrég utalt arra, hogy Ukrajna nem fog csatlakozni a NATO-hoz, vagyis az ukrán elnök egyre inkább hajlik afelé, hogy teljesítse Moszkva követeléseit, de legalábbis egy részüket.
Vágólapra másolva!

Zelenszkij szerint az országának be kell látnia, hogy a NATO-csatlakozás egyenlőre egy zárt ajtó. Mindez azt jelenti, hogy az ukrán elnök az elmúlt napokban jelentősen megváltoztatta az álláspontját az ukrán NATO-törekvésekkel kapcsolatban, hiszen korábban minden áron a szövetség részesévé akart válni.

Moszkva egyik legfőbb követelése azonban, hogy Ukrajna soha ne lehessen NATO-tag, úgy tűnik, ebből az orosz fél nem fog engedni.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Forrás: AFP/Handout/Ukrainian presidential press service

Zelenszkij arról is beszélt, hogy tisztában van azzal, hogy Ukrajna nem NATO-tag, és másfajta úton próbálja meg megoldani az ország légterének biztosítását.

A mostani kijelentés nem sokkal azután látott napvilágot, hogy az ukrán elnök bizakodóan nyilatkozott az oroszokkal történő tárgyalások legutóbbi fordulójával kapcsolatban.