Kétszáz ember verekedett össze egy mexikói cementgyárban, nyolc ember meghalt

Vágólapra másolva!
A mexikói hatóságok szerint legalább nyolc ember meghalt és 11 megsérült, amikor egymással versengő munkáscsoportok összecsaptak egy cementgyárban a közép-mexikói Hidalgo államban.
Vágólapra másolva!

Legalább nyolc ember meghalt és 11 megsérült, amikor egymással versengő munkáscsoportok összecsaptak egy cementgyárban szerda hajnalban a közép-mexikói Hidalgo államban - írja az ABC.

A hatóságok csak két külön csoportként azonosították az érintetteket, de a helyi média szerint az összecsapás a gyárat uraló szövetkezetben régóta húzódó vezetői vitával függött össze, ami körülbelül már egy évtizede tart és egyre erőszakosabb formát ölt.

Alejandro Habib hidalgói ügyész szerint körülbelül 200 ember vett részt az összecsapásban.

A vita arra vezethető vissza, hogy a korábbi szövetkezeti vezető, Guillermo Alvarez valószínűleg a szövetkezet pénzének egy részét eltulajdonította, most sikkasztás és pénzmosás vádjával nézz szembe, jelenleg szökésben van.

A szövetkezetet még 1930-ban hozták létre, hogy megvegye a cementgyárat.

A szervezet élén továbbra is Alvarez támogatói állnak.

Hidalgo kormányzója, Omar Fayad közölte, hogy határozottan elítéli a cementgyárban történt erőszakos cselekményeket. Tájékoztatott, hogy kilenc embert tartóztattak le az összecsapást követően.

A régi vezetéssel szemben álló csoport közleményben tagadta, hogy ők lennének felelősek az erőszakért.