A németországi rendőrség szerint két francia állampolgár meghalt, miután motoros siklóernyőjüket egy erős széllökés elkapta és lezuhantak egy mezőn - számolt be az ABC News.

A siklóernyősök, egy férfi és egy nő, csütörtökön szálltak fel egy ballenstedti repülőtérről, Berlintől mintegy 175 kilométerre délnyugatra, hiába figyelmeztették őket az időjárás hirtelen és drasztikus megváltozására és szeszélyességére - közölte a hatóság. 

Röviddel a figyelmeztetés után egy nagyobb széllökés érte a siklóernyősöket, aminek következtében mintegy 40 méteres magasságból a mezőre zuhantak. 

A jelenleg az ország területein tomboló vihar már eddig is jelentős károkat okozott, fákat döntött ki - ezek pedig vasúti sínekre és az utakra dőltek, hatalmas kihívás elé állítva a közlekedőket.

A hatóságok további erős viharokra figyelmeztettek Németország nagy részén, pénteken egyes területeken akár tornádók is kialakulhatnak. A meteorológusok szerint az ország egyes részein heves esőzések és jégeső várható, de akár 130 kilométer/órás szélvihar is kialakulhat. 

A nyugati Köln városában az iskolák már dél előtt bezártak, hogy a diákoknak legyen idejük biztonságban hazajutni, mielőtt a viharok lecsapnak.

Címlapi képünk illusztráció!